Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Tur til Leif og Oles koie  03.04.2019.

Foto: Sidsel Gotaas

Det er fremdeles masse snø i Åsa! Onsdagsgruppa går på skiturer helt frem til påske.

 

Tekst: Sidsel Gotaas

Men vi er også så heldige å ha en flink mann til å kjøre opp nye skispor for oss hver onsdag. Bortsett fra at snøen kan være litt lunefull, er det flott å gå fra Vollkoia og så kan en velge mellom to forskjellige løyper opp til Blåmyrkoia. I dag ble det en spesiell dag, for vi brukte den helt nye koia som heter Leif og Oles. I dag ble det heller ikke fyrt i den lille Vollkoia, for alle som ikke klarer å gå helt opp, fikk snøscooterskyss. Vi ble dermed 39 personer. Harald tok som vanlig i mot oss siden han og Dag Erik var tidlig oppe og fyrte. Også Ole Ellefsæter var med oss i dag. Han fortalte hvordan denne hytta ble til. Det hadde seg slik at hans kone var fra Tolga. Da gården skulle avhendes, ville Ole fortsette å ha hytte der og hogget masse flott tømmer som han laftet opp hjemme i Nybygda. Det tok flere år. Men så viste det seg at de fikk seg en seter i Tolga og dermed var det ikke behov for hytta. Derfor ble den stående 5 år i Nybygda. Så fikk allmenningen en testamentarisk gave etter Leif Nordengen, der han ønsket en ny hytte ved Blåmyra for den gamle var svært sprukken. (Han visste ikke at allmenningen hadde satt opp en ny koie allerede.) Denne gaven ble så brukt til å flytte hele hytta til Ole. Han var selv med på det og hadde det skikkelig moro mens det sto på. I hytta er det foruten to stuedeler og kjøkken, en hems med mange køyeplasser.

I anledning dagen sang vi to sanger. Først Koievisa med Ole som forsanger, deretter Ode til Blåmyrkoia med Egil Renolen som forsanger. Vi sang også fødselsdagssang for Kirsten som fyller 91 år i dag. Med onsdagsturene holder man seg sprek!

Laila delte ut programmet for sommerturene som starter med Opptur 8. mai, etter at vi har hatt sosial samling den 24.april. Barmarksturene fortsetter annen hver onsdag fra 22.mai. I år har de stort sett fått to alternative ruter, kort og lengre.

Foto: Oddmund LunnaKlikk her for å skrive tekst.

Skrevet av Harald Normann 3. april 2019