OPPTUR for 8. klassinger på Hedmarken

Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Onsdag 8. mai arrangerte HHT for 8. klassingene i vårt område. Nesten 1100 deltagere, fordelt på tre ulike arrangementer, koste seg ute på den absolutt fineste vårdagen denne uka. 

Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Deltagerne var fordelt på tre arrangementer:

-Elevene fra Nes, Furnes, Moelv og Brumunddal gikk fra Sanden i Nesvegen og opp til Bangsberget. Dagen før lå snøen der, men på selve dagen var det barmark igjen. Arrangementsansvarlig Helge Tørud rapporterte om en sprek gjeng som hadde en fin dag!

-Elevene fra Ottestad, Ener, Ajer, Børstad og Wang syklet Lille Hamar-runden på sykkel. I år gikk det unna, raskere enn noen gang tidligere. 

-Elevene fra Løten, Romedal og Stange gikk fra Løten til Ilseng via Klevfos. Super stemning og en skikkelig fin tur med blide deltagere!

Foto: Knut Einar Nordhagen

Junior-NM i støvelkast

På Ilseng og Hamar ble det i målområdet arrangert delfinaler i junior-NM i støvelkast, og beste gutt og jente på hvert sted vant et par turstøvler fra Viking. På Ilseng vant Lina Helseth Haug og Linus Gerkens, mens Lucas Holmlund og Iben Bråten Lysholm kastet lengst på Hamar. Vi gratulerer med nytt fottøy! Det blir spennende å se hva resultatene holder til nasjonalt.

Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Sentrale støttespillere

Jønsberg videregående skole bidro på Klevfos med morsomme aktiviteteter.

Hedmark fylkeskommune støtter arrangement med busstransport for de skolene som har behov for det og frukt til alle deltagerne. Tusen takk for bidraget!

Et slikt arrangement lar seg ikke gjennomføre uten en rekke dugnadspersoner. Ingen nevnt, ingen glemt, men totalt er det mellom 40 og 50 frivillige involvert på en slik dag. Tusen takk alle sammen!

Mange fra Onsdagsgruppa hjalp til på Opptur. Her fra Hamar.
Mange fra Onsdagsgruppa hjalp til på Opptur. Her fra Hamar. Foto: Sidsel Gotaas