Nå står det skigard rundt Målia etter fantastisk dugnadsinnsats!

Ny skigard rundt hele Målia
Ny skigard rundt hele Målia Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Vår og sommer har stått i "skigardens tegn" for oss i HHT - med svært god hjelp fra Skogkarenes klubb og Løiten Almenning. Og nå står det skigard rundt hele tunet vårt på Målia. Tusen takk for innsatsen!

Vi har lenge drømt om å få til et triveligere og lunere tun rundt de tre hyttene våre på Målia - og nå er det en realitet. Løiten Almenning har lært oss hvordan vi skal gjøre dette etter "Løten-modellen" med hon siden man tidlig hadde oppgangssag i Løten.

Først var det ut i skogen og hugge staur. Vi beregnet behovet til å være om lag 600 staur og disse ble laget med øks og håndmakt i løpet av mai og juni. Læremestre var Gunnar Tømmerholen, Svein Kristiansen og Terje Nilsen fra Løiten almenning. De har lang erfaring med å sette opp slik skigard. Vi hadde også svært god hjelp av Skogkarenes klubb. HHTs egne dugnadsfolk har også bidratt med mange timer i skogen med øks.  Vi vil særlig takke Pål Jørgensen som blant annet spisset alle 600 staurene før de ble satt til tørk og fraktet til Målia.

I midten av juni var det klart for montering. Hon bestilt fra Løten Bygdesag. Finvær i flere dager. Og her gikk det unna! Per Vold og Kåre Østgård (Skogkarenes klubb) gikk først med spett og satte ned staur i par. Gunnar Tømmerholen og Terje Nilsen (Løiten almenning) festet hon i jevn avstand og med jevn høyde på skigarden. Pål Jørgensen (HHT) laget grinder av staur og monterte disse på riktig plass før skigardgjengen kom. Tore Nilsen (HHT) var håndlanger og koordinator av hele dugnadsarbeidet. Og flere har bidratt; Odd Lindstad, Geir Rønning, Arne Kristian Lien, Olav Skjærbekk. Tusen takk igjen for all dugnadsinnsats!

Vi er svært stolte av den flotte skigarden og gleder oss til økt sommerbruk av Målia!

Vi rehabiliterer nå annekset og Stouslandhytta og disse vil være ferdigstilte i løpet av høsten.