HHT hedret for ungdomssatsing!

Aud Norstad, Margrete Ruud Skjeseth og Ragnhild Narum på DNTs landsmøte i 2019.
Aud Norstad, Margrete Ruud Skjeseth og Ragnhild Narum på DNTs landsmøte i 2019.

Her kommer en liten rapport fra HHTs delegater under DNTs landsmøte i Lofoten i pinsehelga.

Daglig leder i HHT, Margrete Ruud Skjeseth, skriver: "Vi i HHT hilser fra landsmøtet i Den Norske Turistforening i Lofoten der vår egen Ragnhild Narum er gjenvalgt til landsstyret for 3 nye år! Hun er fortsatt nestleder og vi er så stolte av hennes!
Under middagen ble vi hedret med Forgubbingsbekjempelsesprisen fra DNT ung og det å bli sett for det arbeidet vi gjør for ungdom er noe av det gjeveste en forening kan oppleve. Denne prisen fikk vi første gang for 10 år siden! Vi roper særlig hurra for vår egen Knut Einar Nordhagen og hans utrettelige og langsiktige innsats for barn og unge!"

Prisen ble delt ut på DNTs landsmøte i Lofoten, og begrunnelsen er som følger:

Årets vinner av Forgubbingsbekjempelsesprisen er en forening som har ligget i teten når det gjelder medlemsvekst i DNT ung de siste årene. Med entusiasme og respekt for hva ungdom kan bidra med har de lyttet til og lært av sine DNT ung-medlemmer. Ulike modeller har blitt forsøkt, noe som har resultert i et godt og stabilt tilbud til unge, som for eksempel sommer- og vinterbasecamp årlig. De har en dedikert ressurs i teamet som arbeider målrettet for å legge til rette for aktivitet, både for unge friluftentusiaster og ferskinger. Foreningen har også et leirsted som leies ut rimelig til DNT ung-grupper og samarbeider med fylkeskommunen for å arrangere Skolemesterskap i friluftsliv hvert år. Foreningen er svært aktiv i sin deltakelse i nasjonale prosjekter og arrangement som OPPTUR, Friluftsskolen og KDU-dagene. De har også gjort suksess med sine faste, ukentlige samlinger for ungdom med lokale friluftslivsaktiviteter i nærmiljøet.

Ti år etter at foreningen tok med brettet hjem fra landsmøtet sist vil DNT ung takke for innsatsen i arbeidet med tilbudet for barne- og ungdomsmedlemmene gjennom å overlevere Forgubbingsbekjempelsesprisen 2019 til Hamar og Hedemarken Turistforening!

Andre saker som ble debattert og behandlet på landsmøtet var Etikkvettregler, Handlingsplan for vindkraft, Møteplasser i DNT, Bærekraft - i tillegg til de formelle sakene som alltid debatteres på landsmøtene. HHT var representert med Aud Norstad og Margrete Ruud Skjeseth (og så var jo Ragnhild Narum der som landsstyremedlem). 

Klar utfordring til lokalpolitikerene fra DNTs landsmøte; Sett friluftslivet på dagsorden i valgkampen!

Landsmøtesalen med rundt 300 deltakere
Landsmøtesalen med rundt 300 deltakere Foto: Margrete Ruud Skjeseth