Bilder fra Turboleir 24.-28. juni

Discokveld på Åkersætra.
Discokveld på Åkersætra. Foto: Anita Lundby

29.06.: Oppdatert med bilder og rapport fra fredagen. Her finner du bilder og litt kort tekst fra hver dag på Turboleiren som ble arrangert på Åkersætra 24.-28. juni.

Mandag:

Første dag overstått. Veldig mange «erfarne» fra årene før, så de ble fort varme i trøya hele gjengen! Veldig høyt energinivå på gruppa. Fin og artig gjeng! I dag har vi hatt «bli kjent» leker, «amøbe», «trollmann-gnom-kjempe»-leken, omvendt gjemsel osv. Det ble bading i godt vær etter lunsj i dag! 36 stk ble med ned til elva, Åsta. Nesten alle bada. Det ble servert kyllinggryte til middag i dag, det var høyt matinntak! 50-leken og tegnestafett etterpå. Avsluttet kvelden med mer bading og fisking. Sen kveldsmat, men alle var i seng i tide, og alle hytter og rom var «shinet» og pent organisert. Hyttekonkurransen om ryddigste hytte gjennom uka, er en viktig konkurranse å vinne - for å unngå å vaske utedo på fredag. Flott start på uka!

Tirsdag: 

Dag 2 gjennomført. Regnfull dag, men ingen klager! Spiste alle måltider utendørs, under tak. Gruppa ble delt i to i dag. Ponniridning og aktiviteter oppe på Åkersætra på programmet. Det er ny aktivitet på Turboleir! Ridning var mange spente på. Sølvi Eriksen fra Furnes var snill og kom med fire snille og rolige Shetlandsponnier. Her ble det ridning og leiing av hester, børsting, klapping, fletting og ulike aktiviteter mens vi ventet på vår tur til å ri (kubbespill, «av og på», ti trekk osv). Oppe på Åkersætra ble det satt ut vannfeller, for å samle opp dyr og studere med forstørrelsesglass ettterpå, før dyrene ble sluppet fri igjen. Spikking av grillpinner, smørekniver, barkebåter m.m. Quiz i eventyrstien ble full pott på nesten alle lag. Til lunsj ble havregryn en stor slager og nesten 4 poser havregryn ble spist opp. Samt varm saft og brødskiver. Gruppene byttet etter lunsj. Før middag møttes alle de 40 deltagerne oppe på myra for kanonball i badetøy og allerede våre klær. Alle «myrete» unger måtte bade i elva etterpå. Stor suksess. Det ble fyring og tørking av klær og sko etterpå. Til middag ble det laks i folie med grønnsaker, stekt på bål. Det var skikkelig godt med omega 3 i dag! Etter middag ble det øving til «Åkersætra Talenter» og litt fisking. Noen av gutta ble også sminkedukker i kveld. Etter kveldsmat ble det popcorn og kjeks! Det var vel fortjent etter effektiv og artig dugnadsinnsats med å kaste inn flere kubikk med ved! Flott innsats fra alle mann!

Tusen takk til Ringsaker jakt- og fiskeområde (RJFO) som har støttet leiren med ride-opplegget.

Onsdag: Dag 3 på Turboleir. Startet dagen med besøk av Knut Einar under frokosten. Gruppa ble delt i to - hvor det ble aktiviteter på Åkersætra for første gruppe, og kanopadling for andre gruppa.

På Åkersætratjernet ble det lynkurs i padleteknikk, sikkerhet, oppførsel i kano m.m Det har også oppsett av gapahuk ved bruk av tarp, hengekøye, hvordan lage bål og spikking. Mange ville også bade og fiske. Dessverre ble alle «fiskemunker» og dårlig med napp.

Oppe på leirplassen var det EKT-test, natursti, kurs i karttegn og tegning av kart over området - som senere ble brukt til skattejakt etter middag. Stor aktivitet!

Til lunsj ble det lapper, det var kjempegodt! Flere liter med røre ble spist opp.
Gruppene byttet aktivitet etter lunsj.

Til middag hadde vi taco - noen av deltagerne spiste 5 lefser med taco og satte ny rekord på matinntak.. 😎

Etter middag var det et av ukas høydepunkter, nemlig «Åkersætra Talenter». Her var det innslag av sang, dans, rubiks kube, vitser, restaurant sketsj, taekwondo osv. Veldig mye god underholdning! Bjarne Brøndbo, Den raske dommeren og Mia Gundersen var tilstede, samt programleder Solveig Kloppen.

Det ble kveldsbading før kveldsmat, og nå har ALLE lederne badet, til og med hovedleder Anita.... Det var forfriskende!

Til kveldsmat ble det også en kopp kakao å varme seg på, samt marsmallows.

40 deltagere er spent på «Mesternes Mester» i morgen......

Torsdag: Dag 4. I dag har det blitt gjennomført «Mesternes Mester», et av ukas aller største høydepunkt for mange.

Det ble konkurrert i skiskyting med luftgevær, planken, mariekjeks-spising, melkespannholding og strømpebukse-bowling før lunsj. Til lunsj ble det toast!  Etter ei matpause var det fem nye øvelser; slakk-line, smaksprøver i blinde, idealtid, slegge og vannbæring.

Det ble også gitt ekstrapoeng for lagånd og teambuilding! Ivrige deltagere og mange imponerende resultater. «The Black Vikings» vant årets Mesternes Mester tittel med godt samarbeid og og hardt arbeid! 

Til middag ble det grilling av burgere og pølser. Over 20 stk  ønsket kveldsbad i Åsta, etter at maten var fordøyd. 

Kvelden ble avslutter med disco-kveld med dansekonkurranser og høyt energinivå og inntak av raske karbohydrater. 

Det har blitt mange kjærestepar på årets Turboleir, veldig koselig! Så det har vært ei spennende uke for mange av årets deltagere. Det er siste kvelden, og 18 unger ble med for å sove ute i natt. Resten sitter inne på hyttene med «nøtt, sannhet og prosent», før de kryper ned i soveposene de også. Litt seint i kveld, men med god stemning blir det litt artigere å være oppe så lenge. 

God natt fra hovedleder som ligger ute og nyter friluftslivet

Fredag: Siste dagen gikk til frokost, pakking, vasking, søppelplukking og lunsj! 
Mange trøtte etter at 18 stk sov utendørs og mange av de som sov inne «skulle døgne», men sovnet rundt kl 01-02 i natt. «Nødt, sannhet og prosent» var populært i går kveld/natt. 

Hytta til ungdomsleder Martin vant «ryddigste hytte», andre året på rad. Hytta med dårligst poengsum måtte dessverre vaske utedoen. Men det var fort gjort, og ikke like ille som alle trodde....

«Ukas Turbovenn» gikk til en som var høflig, hjelpsom, spurte om lov om ting, sa ifra da det var noe, rekrutterte folk til discoen, skapte god stemning i hele gruppa og var blid hele uka. Noah fikk den velfortjente prisen som årets Turbovenn. Gratulerer!! 

Vi avsluttet dagen med tradisjon: nemlig 90-graderen. Gratulerer til Vemund som vinner! 

Bussen kom 14.30, og en fornøyd gjeng reiste hjem. Noen er for gamle til Turboleir neste år, og ville være med på SommerBaseCamp.
Ei veldig fin og artig gruppe. Tusen takk for i år!

Hilsen hovedleder Anita Lundby