Bilder fra Turboleir 1.-5. juli

Foto: Anita Lundby

06.07.: Oppdatert med bilder og rapport fra torsdagen og fredagen. Her finner du bilder og litt kort tekst fra hver dag på Turboleiren som blir arrangert på Åkersætra 1.-5. juli.

Mandag: Første dag overstått.
Vi startet opp med info om leiren og innlosjering. Mange spente unger. Kun 1 hadde vært her før på Turboleir! Resten av gjengen var nye. Etter innlosjering ble det «bli kjent-leker» i hyttene sammen med ungdomslederne. Mye artig og kreativt for å lære navn og litt om hverandre. Matpakke til lunsj ved leirbålet. Det ble «bli kjent-leker» sammen med hele storgruppa etter lunsj. Blant annet knutemor med 40 stk var spennende. Vi hadde også evolusjonsleken og omvendt gjemsel.

Bading og fisking i elva Åsta etterpå. Det var 3 stk, Melissa, Tuva og Ingrid som vi nesten ikke klarte å få opp av vannet!
Kyllinggryta falt i god smak og nesten alt ble spist opp! Takk til Sigrid og Dorte som flinke «sjølutnevnte kokker».
Tegnestafett, «still i riktig rekkefølge» og boksen går ble fellesaktiviteter i går kveld i tillegg til litt frilek. En artig gjeng å ha med på tur! Litt hjemlengsel, men alle hadde sovnet da vi tok siste kveldsrunden.

Tirsdag: Vi delte gruppa i to med ponniridning og aktiviteter på Åkersætra. Sølvi Eriksen kom med 4 shetlandsponnier, og unga gikk lov å ri så mange ganger de ønsket. Fletting, børsting og fôring av hest ble også populært. Kjempestas for alle sammen! Alle ville ri. De som ventet i kø på å ri spilte kubb, «av og på», og ball-leker. Tusen takk til Ringsaker Jakt- & Fiskeområde. Andre halvdelen av gruppa startet med å sette ut fiske-feller for å se om vi fant noen spennende dyr i bekken. Det ble til akvarium etterpå. Spikking av barkebåter til race og marshmallows-pinner til kveldskos. De gikk også eventyrsti, lekte politi og røver og volleyball på myra. Det var morro! Havregrøt til lunsj var godt! HA var også å besøkte oss, så det kommer i avisa! Mange ville bli intervjuet. Laks i folie med grønnsaker stekt på bål var populært til middag. Det ble en favoritt hos mange. Noe å lage hjemme også kanskje?? Etter middag smurte vi matpakke og pakket sekken, og tok turen opp til Åkersætratjernet. Kveldsbad, fisking og kveldsmat utendørs før senga var morsomt! Marshmallows og sjokolade må også til på tur. Alle var i seng og hadde sovnet til kl 22 da sjefen gikk siste kveldsrunde.

Onsdag: Gruppa ble også i dag delt i to,med kanopadling og aktiviteter på programmet. Gruppa på kano fikk kurs i kanopadling der vi gikk gjennom teknikker som «J-taket» og hvordan rygge og forflytte seg sidelengs med kanoen. Sikkerhet og bruk av flytevest var også tema. De som skulle padle måtte bruke ullundertøy som en del av kurset. Karen og Ingrid Sofie var tøffe jenter og fikk være med på kano-velt og være en del av «Kamerat-redning» i vann. Fin lærdom å ta med seg videre. De som hadde aktiviteter på Åkersætra hadde karttegnstafett, orientering med skatter underveis, EKT-test og natursti. Full fart oppå leirplassen! Til middag var det manges favorittrett, nemlig taco, utendørs. Lettvint med søl da man spiser og lager mat ute. Alle ble gode og mette. Et av ukas høydepunkt var «Åkersætra talenter», mange spente unger... 22 innslag av sang, dans, dukketeater, miming, turn, rap, eventyr, vitser og gåter! Mange kreative og artige unger. Gratulerer til Syver med førsteplass og nydelig sang, det var godt med seigmenn som premie! Det ble poppet en hel kasse med popcorn, det var godt! Takk til Mia Gundersen, Bjarne Brøndbo, Petter Northug som dommere og Solveig Kloppen som programleder.

Torsdag: Mesternes Mester, høydepunktet for de aller fleste: det ble konkurrert i 10 øvelser.
Melkespannholding, opptenning av bål, slegge, idealtid, strømpebukse-bowling, slakk-line, smaksprøver, Marie-kjeks spising, planken og skiskyting med bruk av luftgevær.
Veldig populære øvelser og godt samarbeid!
Det ble lapper til lunsj, stor suksess og alt ble spist opp. Grilling til middag, burgere og pølser!
Etter middag ble det kåring av vinnerlaget, og det ble feiret med «Discokveld» med danseleker, sang og morro!

Kvelden kom fort og mye vind førte til oppsett av telt. 24 deltagere sov utendørs, enten under åpen himmel eller i telt. En veldig fin avslutning på dagen ble avsluttet med natta-sang og eventyr av leder Eivind. Hyggelig!​​​​​​​

Foto: Anita Lundby

Fredag: Pakking, vasking og sporløs ferdsel på programmet! Vi rakk også en dukkert i elva Åsta før avreise.
Mats ble kåret til årets Turbovenn! Han har vært snill gjennom hele uka, skaffet seg nye venner og passet på så andre har hatt det bra, gratulerer! «Taperne» av ryddigst-hytte konkurransen måtte vaske utedoen! «Det var ikke så ille som jeg trodde» kom det fra noen av deltagerene som hadde bodd på hytte 1.

Tusen takk for et fint opphold og velkommen igjen neste år!

SommerBaseCamp har ledige plasser for de mellom 12-16 år, i midten av august.

Foto: Anita Lundby