Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Tur til Nevelfjell 07.08.2019.

Foto: Oddmund Lunna

Mål for turen var Nevelfjell i Fåberg kommune. Anna var turleder for de 25 deltagerne som kjørte ut fra Sveum med Sjusjøen og deretter Nordseter som neste samlingspunkt.


Tekst: Grete Rindahl Jakobsen

Det regnet på veg til fjells, men da vi hadde fått på oss regntøy og begynte å gå, ble det ganske snart oppholdsvær. Dessuten slapp vi den beryktede Sjusjøtåka og hadde utsyn til alle fjell og vatn i området: bl.a. Hafjell med Pellestova, Reinsfjellet,  Hitfjellet, Kriksfjellet, Snørvillen og Natrudstilen, Reinsvatnet og Nevelvatnet.
Vel oppe på toppen rastet vi i hytteveggen, noen inne. Flere var bortom skiva og undersøkte hvilke fjell vi ikke fikk se i gråværet. Noen av dem, f.eks. Bitihorn, har vi besteget på høstturene våre.
Turen nedover er nesten alltid "kortere" enn oppstigningen, slik også denne gangen. Og den skikkelige regnskura fikk vi like før vi nådde bilene. Det var helt greit, vi nøt landskapet i den spesielle belysningen fram til da. Og som det sto som avslutning i så mang en skolestil i gamle dager: Alle var enige om at det var en fin tur.
Høsttur til Spidsbergseter er neste.

Foto: Oddmund Lunna

Skrevet av Harald Normann 8. august 2019