Bilder fra SommerBaseCamp 12.-16. august

Foto: Anita Lundby

19.08. Oppdatert med tekst og bilder fra de to siste dagene.

Her finner du bilder og litt kort tekst fra hver dag på SommerBaseCamp som blir arrangert på Skolla leirsted 12.-16. august.

Mandag: Første dag unnagjort på Skolla leirplass.
En sjenert og stille gjeng på 15 deltagere kom med bussen i dag kl 10.30. Men det endret seg raskt og de ble fort varme i trøya.
Etter innlosjering og fordeling av hytter startet vi rett på aktiviteter for å bli litt kjent.

Først hadde vi navneleken hvor alle fortalte sitt eget navn og en interesse, samt gjentok hele gruppas navn og interesser. På den måten var det litt lettere å ta kontakt med «en av de andre» da man kunne begynne å prate på hobbyer.
Etter det var det Memory-lek og Capture the flag inne på leirområdet.

Etter lunsj med matpakke, kjeks og vannmelon, ble det to runder med «Stratego» ute i skogen. Hvor de ble delt inn i to lag, med hver sin kortstokk, og skulle stikke motstanderlaget og prøve å få tak i deres kort. Det var mange varme og svette unger og ungdom som jobbet hardt for laget sitt da!

Det var veldig godt med en dukkert i elva Åsta etter mye løping da. En gjeng av gutta ville fiske, og Håvar leder fiskekonkurransen med en meget pen ørret som ble spist til kvelds.

Fisking ved elva Hynna, som renner ut i Åsta ble det på de ivrigste fiskerne da det datt ned vann som bare det utendørs. Veldig tøft! Moro å se unga koser seg ute, uansett vær. Resterende 10 ble delt inn i lag og spilte «Gruble» spillet inne i lavvoen.
Pasta og kjøttdeig til middag, alt ble spist opp - det er bra!
Veldig fin dag og veldig ålreit gjeng å ha med seg på tur. 

Tirsdag: I dag har vi hatt vanndag! Kano, bading og veldig mye fisking!!
Vi startet dagen med frokost i lavvoen, etterfulgt av padlekurs om teknikk og sikkerhet sammen med Simon. Regnvær i dag, og alle måtte ha ullundertøy og lue, i tillegg til skallbekledning/regntøy. Ingen frysing, eller klaging over været. Det er bra!
Vi delte opp gruppa, så noen padlet ned til leirplass for lunsj, mens de andre gikk på beina, samtidig som de fisket og ordnet seg pålegg til kveldsmaten. Håvard tok en veldig fin ørret på tur ned til lunsjplassen!

Ved leirplassen ble det padlekurs, kortspill, leker, oppsett av gapahuk og steking av sveler/pannekaker til lunsj. Flere liter røre gikk med.  Aleksander fikk sin første fisk, mens Amund tok sin tredje på turen! Gratulerer gutter! Veldig mange ivrige fiskere langs kanten, både med sluk og flue.
Andrea og Kristin var de tøffeste som badet i elva.

Etter en god lunsj gikk noen opp igjen til Skolla for å tilberede middagen, taco. Mens noen ble med for å padle og fiske mer.

Etter middag ble det kveldsbad i Åsta. En kald opplevelse for hovedleder Anita, sammen med resten av lederne. Unga syntes det var på tide med et bad!

Sigurd hadde laget oppgaver om klima til oss i kveld. Alle ble delt i 3 grupper hvor vi skulle demonstrere reduksjon av klimagassutslipp ved hjelp av vann og kopper. Et viktig tema som ble belyst på en meget god og interessant måte. Engasjere deltakere holdt diskusjonen og spørsmålene igang i over 1 time etter den praktiske oppgaven. Veldig fint!
Vi avsluttet dagen med kveldsmat og popcorn.

Onsdag: Etter frokost hadde vi kurs i turtips, pakking av sekk og bekledning ute på tur, før vi pakket sekken og nærmet oss klare for avmarsj. I dag var målet overnatting oppe på Bunkerudtjernet. Før vi kunne ta på oss sekken og gå, ble det skikkelig gjennomgang i orientering av kart og kompass. Her var deltagere ivrige og fikk det til veldig fort! Moro og lærerikt. Sigurd var veldig flink til å lære bort! Underveis i ferden har unga byttet på å lede gruppa og finne fram til leirplassen for natta. Det ble lunsj og kvikklunsj oppe på Geitbu, før vi tok fatt på de siste kilometerne med full oppakning. Oppsett av lavvo og telt gikk fort, det hadde mange gjort før! Fiskekaker, potetmos og grønnsaker smaker aller best oppe på Bunkerudtjernet. Etter det ble det fisking og bading på de aller tøffeste. I kveld fikk de bruk for kompass-ferdighetene, der de skulle ut på skattejakt ved hjelp av oppgitte grader og antall skritt. En god og spiselig skatt på siste post, etter løsning av rebusord fra de andre postene. Kakao til kvelds var godt før vi fant køya, og Hannah fikk ansvaret for aktiviteter med gjengen for å finne varmen før soveposen. Mye regnvær i kveld, men smilet er på lur hos alle mann!

Torsdag: Vi våknet med is på teltduken. Vi pakket sekkene og fant veien ned igjen til Skolla. Det var lite søvn denne natta på mange. Det ble lapper til lunsj, bading og fisking før det ble skyting på selv-lagde blinker vha papir og fargeblyanter. Spennende å skyte på alt fra hjortevilt til duck. Kreative unger. Grillmat til middag ble suksess! Som en fin avslutning på uka ble det tur opp til Maartmanstjern for bading, fiske, fyring av bål og sanger.

Fredag: I dag var det pakking av sekker og utstyr og utvask av hytter. Alle måtte hjelpe til.
Etter en god lunsj med pannekaker og toast, ble det luftgevær skyting på ballonger! Spennende.

Tusen takk for ei fin uke. En veldig fin gjeng å ha med på tur. Positive og blid gjeng! Engasjerte og lærevillige!


Hovedleder Anita Lundby