Se her hva som skjer på Lageråkvisla nå!

Lageråkvisla onsdag 21.08 på kvelden
Lageråkvisla onsdag 21.08 på kvelden Foto: Tore Nilsen

Denne sommeren har vi utvikling av Lageråkvisla på HHTs handlingsplan. Vi har fått støtte til denne opprustningen både fra Sparebankstiftelsen Hedmark og en arv til beste for barn i Hamar. Og nå bidrar mange med dugnadsinnsats! Gled dere!

Dette skjer: Området foran koia har nå blitt gjerdet inn for å holde beitedyra unna et område for rast og hvile. Ny gapahuk bestilt og montert av Løten bygdesag. Ny grillbålplass levert og montert av Tentipi. Nye rasteplassbord fra Ilseng fengsel. Kasse med utlånsleker i gapahuken og orienterings-natursti hengt opp. Vi håper på økt bruk på barmark og triveligere område for helårsbruk. Vi kommer også til å montere "sommergjerde" for å avgrense området rundt hovedinngangen på serveringshytta. Det blir også et utendørs vedlager. 

Både serveringshytta og doen har fått et strøk maling. Vinduer og vindskier på koia likeså. 

Serveringshytta har fått nye stuevinduer mot sør. Varmepumpe er montert. Peisinnsats er under montering. Stolene restaureres (de som trenger det). Verandaen får olje på gulvet og utemøblene beises. 

I koia har mureren nå fjernet gammel ovn, "steinmurgrue" og den store hetta i taket. Nå blir det mye lysere og lettere der! I neste uke monteres det en enkel ovn der istedet. Og vi kommer nok til å friske opp litt mer ang møbler og inventar der. 

På utedoen har vi montert manuelle vifter over tak for å forbedre luft og lukt. Det er også malt gulv og utbedret vinduer der.

Søndag 25. august kl 11.00 åpner serveringshytta for høstsesongen og Barnas Turlag har fellestur dit. Nå håper vi mange vil besøke hytta framover - både når serveringshytta er åpen og for å besøke uteområdet eller koia (låst med DNT standard-lås).

Velkommen!

Se bildene under og bla deg gjennom fra FØR til NÅ (pr 22. august):