Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Tur til Gitvolatoppen 04.09.2019.

Foto: Oddmund Lunna

Været var ikke det beste. Det var meldt regn nesten hele dagen. 16 personer og to hunder gikk på tur etter en lang kjøretur på mer enn 5 mil hver vei.

Tekst: Sidsel Gotaas

Men turen startet med oppoverbakker på en brukbar sti. Da vi kom opp, undret vi oss over de mange, store myrene på toppen. Toppen er ganske flat. Den ligger på 852 moh, faktisk høyere enn Nordhue på ca. 746 moh. Etter hvert kom vi frem til utkikkstårnet og fikk et vidt utsyn.

Dette stedet er mest kjent som Norges Bloksberg. Kvinner som drev legekunst og andre ting, ble ansett som hekser og 9 personer er blitt brent på bålet her oppe for ca. 400 år siden. Det var ikke greit i den mørke middelalder!

Hans Martin sa at stien videre til Snippkoia var ganske bratt. Halvparten snudde da og gikk samme stien tilbake til seteren. 8 gikk videre om Snippkoia og Synsåsen, en gikk fra Snippkoia tilbake til bilen. På veien kom vi innom en flytteblokk av konglomerat; Torshovgråen. På toppen er det alltid vann på grunn av fordamping og kondensering. Ellers var stien godt merket.

Neste onsdagstur går til fjells til Øyungshytta og Jomfruen den 18.september med fremmøte på Sveum i Brumunddal kl. 10.

Foto: Sidsel Gotaas

Skrevet av Harald Normann 6. september 2019