Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Tur til Øyungshytta  og Jomfruen 18.09.2019.

Foto: Oddmund Lunna

I dag fikk vi en fantastisk tur. Været var strålende, men med en del vind. Men hva gjør vel det når vi kan kle oss riktig!

Tekst: Sidsel Gotaas

Det kan jo vi  43 i Onsdagsgruppa! Ca.61 km biltur  oppover Åstdalen førte oss til et nydelig fjellområde ved Øyungen. Fargene var kommet i fjellet og litt blåbær, blokkebær og tyttebær kunne vi finne. Hundene spiste ivrig på lekkerbisknene. Grete ledet oss trygt på nyanlagt sti oppover åsen. Underveis kom det en og annen historie også. I tillegg kjenner hun alle fjell både nær og i syningen. Ved å ta en runde kom vi til Skreia, Brumundkampen, Nordhue, Trysilfjellene, Vindmøllepark, Gråberget, Tuva, Jotunheimen. Strålende utsyn på hele turen. Plutselig var vi like ved den nye Øyungshytta som er både praktisk og hyggelig. Det ble litt liten plass til alle sammen, men med ekstra benker fra verandaen, fikk alle sitte mens vi spiste nisten vår. Grete hadde også bakt boller til oss! Tusen takk!

Etter spisepausen delte vi oss. 15 gikk tilbake samme veien, mens 28 fortsatte på fine, steinete stier oppover mot Jomfruen. Det ble en grei tur, hverken for lang eller for tung. Med det flotte været og alt utsynet, koste vi oss hele tiden. Takk for en fin tur til våre ledere og spesielt til Grete!

Foto: Sidsel Gotaas

Skrevet av Harald Normann 21. september 2019