Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Tur til Blåmyrkoia 02.10.2019.

Foto: Sidsel Gotaas

Vi ble 40 personer og tre hunder på tur i dag. Selv om det striregnet i natt, gikk det fint å komme over myrene da lemmer 

Tekst: Sidsel Gotaas

gjør det fremkommelig. Det er masse tranebær også for dem som tar seg tid til å plukke og klarer å bøye seg!

Vel oppe på koia var det varmt og godt og vi fylte godt opp på alle benkene. Selv om vi bare skal få boller om vinteren, skjemte Anna oss bort i dag. Tusen takk, Anna! En sang ble det også og deretter fortalte Grete en histrie om de underjordiske i Øyerfjellet. Denne gangen var det en budeie som forsvant helt sporløst, men søsteren, Rønnaug, fikk beskjed fra henne dagen før bryllupet at hun skulle komme til Kotuva. Der fikk Rønnaug se mange setrer og et stort følge som forsvant inn i fjellet. Etterpå var alle synene borte, men Rønnaug fikk bygget en seter på en slette ved et vann etter beskjed fra søsteren Gjertrud. Det kan skje mye mellom himmel og jord som vi ikke har forklaring på. «Pass dykk for det varme!» sier alltid en bonde i Valdres når han hiver ut vaskevannet.

Turen nedover gikk litt lettere med masse prat. Fargene er jo vakre nå. Det blir spennende om når vinteren dukker opp. Det snødde noe i natt, men bare en liten flekk ble observert. På Vollkoia har det vært elgjegere som hadde lagt igjen restene av en elg.

Hans Martin fortalte at sosial samling i år blir på Karmel like ved Furnes kirke den 13.november. Alle som har lyst til å delta må melde fra til Anna. Får jeg det til, blir det også bilder fra turene våre dette halvåret.

Foto: Sidsel Gotaas

Skrevet av Harald Normann 3. oktober 2019