Helgen 17.-19. april: Vår og vinter

Hvitveis
Hvitveis Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Helgen 17.-19. april: Vi kan fortsatt velge mellom vinter og vår! Det kjøres skiløyper på Hedmarksvidda og hvitveisen blomstrer i lavlandet. Det blir kalde netter og fine turdager denne helgen.

Hedmarken Turistløyper kjører sesongens siste løyper fredag kveld. Da kjøres det i lysløypa + til Målia og på disse stedene er det mulig å starte turen: Gåsbu, Monaplassen, St Olav, Nybu/Krakholen og Kveådammen. Det har vært hogst nær lysløypa mellom Lageråkvisla og Måsætra. Hvis det er mulig å kjøre løyper der blir det synlig på skisporet.no. 

Budor/Løtenløyper kjører løypene mellom Budor og Målia lørdag morgen og søndag morgen. Det blir også kjørt mot neste helg hvis føret tillater det. 

Vollkoia turløyper regner med det er siste helgen de kjører løyper og de har nok snø til å friske på enkelte løyper. Søndag kjører de med skuter inn til Brumund for å merke klart til neste vinter.

Løypekjørerne forteller at det er absolutt å anbefale en skitur i helgen. Det er nok snø og fin skare. Man kan gå overalt og føret er skarpt fra morgenen men blir mykere utover dagen.

Følg med på skisporet.no for siste nytt. 

Vi anbefaler å følge disse facebook-sidene: Hedmarken Turistløyper, Visit Budor og Vollkoia Turløyper. Her legges det ut fersk info om løypeinformasjon/status. 

VÅR I LAVLANDET

Når det gjelder lavlandet så er det vår både nær Mjøsa og i skogen. Nærturer med egen kropp som motor er å anbefale! Det viktige nå er jo at vi alle holder god avstand til hverandre og spres oss på mange nærturmål. Vi i HHT kan anbefale den nye turboka vår "90 turer i Stange, Løten, Hamar og Ringsaker". Vi har åpnet HHT-butikken igjen og der kan man nå få kjøpt turboka. Noen av våre forhandlere kan gå tomme nå men nytt opplag er bestilt og kommer før neste helg. 

Og så minner vi om å bruke ut.no og søke opp nærturmål. Vi har også lansert 10 digitale turposter i hver kommune som du kan lese mer om her: Digitale turposter på Hedmarken!. Den vanlige sesongen med turposter starter 1. mai.

Vi minner også om at det allerede er iferd med å bli tørt i terrenget og at vi nå har passert 15. april og det nå er forbudt å tenne bål. Ta med varm mat på termos eller bruk stormkjøkken. Vi har lagd en nettsak med mange aktivitetstips for barnefamilier.

Link til skisporet.no (Hedmarksvidda)

Annen nyttig informasjon:

Foto: Bente S. Langøigjelten