Påsken på Hedmarksvidda

Turbo ønsker alle en god påske!
Turbo ønsker alle en god påske! Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Påsken på Hedmarksvidda: Det kjøres skiløyper og er fine forhold. Våre tre serveringshytter på Hedmarksvidda er stengt for vintersesongen pga smittehensyn  og det er også overnattingshyttene våre. Lysløypa fra Gåsbu ble skrudd av 30.03.

Løypekjørerne på Hedmarksvidda kjører løyper som vanlig og etter behov. Det er fine forhold til påsken siden det har vært kuldegrader om nettene siste uka. Etter palmehelgen blir det varmegrader også om nettene så da kan forholdene endre seg. Det er foreløpig ingen våte områder.

Det kom litt nysnø torsdag 02.04 så litt styresnø på skaren er det idag (fredag 03.04).  Fint føre.
Hele løypenettet kjøres og det er viktig at turfolket sprer seg godt og holder avstand til hverandre (følg helsemyndighetenes råd). 

Les saken om Hvordan opptre på ski på Hedmarksvidda.

Følg med på skisporet.no for siste nytt. 

Vi anbefaler å følge disse facebook-sidene: Hedmarken Turistløyper, Visit Budor og Vollkoia Turløyper. Her legges det ut fersk info om løypeinformasjon/status. 

VÅR I LAVLANDET

Når det gjelder lavlandet så smelter det nå is og snø og skog og barmark frister i tillegg til sykling. Det viktige nå er jo at vi alle holder god avstand til hverandre og spres oss på mange nærturmål. Vi i HHT kan anbefale den nye turboka vår "90 turer i Stange, Løten, Hamar og Ringsaker". Og så minner vi om å bruke ut.no og søke opp nærturmål. Vi har også lansert 10 digitale turposter i hver kommune som du kan lese mer om her: Digitale turposter på Hedmarken klare til påske!

Vi minner også om at det allerede er iferd med å bli tørt i terrenget mange steder så vær forsiktige mht båltenning. Ta med varm mat på termos eller bruk stormkjøkken. Vi har lagd en nettsak med mange aktivitetstips for barnefamilier.

Link til skisporet.no (Hedmarksvidda)

Annen nyttig informasjon:

Foto: Bente S. Langøigjelten