Helgestatus fredag 27.03.

Ta med deg snøspade og lag din egen sitteplass i disse tider
Ta med deg snøspade og lag din egen sitteplass i disse tider Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Fredag 27. mars: Vi er heldige som kan velge mellom vinter og vår en god stund framover. Det kjøres skiløyper og blir fine skareforhold i helgen. Nå er det "vårskiturer". Og i lavlandet blomstrer blåveisen og det er på tide å ta fram sykkelen. Våre tre serveringshytter på Hedmarksvidda er stengt for vintersesongen. 

Løypekjørerne på Hedmarksvidda kjører løyper. Torsdag ble det kjørt fra Gåsbu til Sjusjøen (uten GPS-sporing) og derfor kommer den vanlige løypekjøringen mellom Lavlia og Hamarsæterhøgda til å bli vurdert om det er nødvendig å kjøre på nytt fredag (følg med på skisporet.no).  Det er vårstemning med kaldt om natta som gir super skare og skarpt føre fra morgenen og bløtere snø utover dagen men denne helgen er det meldt kuldegrader både lørdag og søndag. Det er en god meter med snø men det synker sammen nå når det er varme dager. Det begynner å bli mye vann "i transport" så føret kan komme til å endre seg framover men foreløpig ingen kritiske punkter.

Les saken om Hvordan opptre på ski på Hedmarksvidda.

Følg med på skisporet.no for siste nytt. 

Vi sliter med det tekniske forholdene rundt nettforbindelsen vår til webkamera og værinformasjon på Stenfjellhytta men vi er på saken. 

Vi anbefaler å følge disse facebook-sidene: Hedmarken Turistløyper, Visit Budor og Vollkoia Turløyper. Her legges det ut fersk info om løypeinformasjon/status. 

VÅR I LAVLANDET

Når det gjelder lavlandet så smelter det nå is og snø og skog og barmark frister i tillegg til sykling. Det viktige nå er jo at vi alle holder god avstand til hverandre og spres oss på mange nærturmål. Vi i HHT kan anbefale den nye turboka vår "90 turer i Stange, Løten, Hamar og Ringsaker". Og så minner vi om å bruke ut.no og søke opp nærturmål. 

Vi minner også om at det allerede er iferd med å bli tørt i terrenget mange steder så vær forsiktige mht båltenning. Ta med varm mat på termos eller bruk stormkjøkken. Vi har lagd en nettsak med mange aktivitetstips for barnefamilier

God turhelg!

Link til skisporet.no (Hedmarksvidda)

Annen nyttig informasjon:

Blåveis
Blåveis Foto: Margrete Ruud Skjeseth