Nyt vinteren på ei HHT-hytte

Lageråkvisla.
Lageråkvisla. Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Drømmer du om en vinterferie med skisporet rett utenfor døra? Vi har plukket ut en håndfull hytter der du kan senke skuldrene og nyte vinteren.

Sandfløten.
Sandfløten. Foto: Tore Swensen

SANDFLØTEN

På denne ubetjente hytta kan man virkelig få oppleve skogens ro.

Sandfløten har et hovedrom med senger, kjøkkenbord med krakker og kjøkkenbenk. Ved til oppvarming og propanbluss til matlaging. Nå er det også et solcellepanel som sørger for belysning og muligheter for lading med USB-ledning. I tillegg er det et lite tørkerom. Koia har to køyer med bred seng nede og vanlig smal seng oppe. Det er ikke dyner, bare tepper, så sovepose er nødvendig.

Foto: Martin Bergum

SKOLLA

Skolla har et ubetjent rom og et leirsted. Man kan kjøre bil helt fram til hyttetunet. Det er oppkjørt skiløype ca 500 m unna (Gammelskolla), følg med på www.skisporet.no og Åstdalen turløyper. Ta kontakt med HHT på tlf 625 22 848 / hht@dnt.no for mer informasjon om utleie av leirstedet på Skolla.

Åkersætra.
Åkersætra.

ÅKERSÆTRA

Åkersætra har et ubetjent kvarter og et leirsted (dette blir brukt til VinterBaseCamp for ungdom 17.-20. februar). 

Den ubetjente hytta har 12 sengeplasser. Disse er fordelt på to soverom med seks køyeplasser (2 køyesenger med 1 enkeltseng øverst og 120 cm seng nederst). Mellom soverommene er det fellesrom med vedovn, bord og seks stoler. Hyttene er utstyrt med kortstokk, brettspill. NB! Sovepose eller lakenpose er nødvendig ved overnatting. Det er puter og tepper, men ikke dyner i sengene.

Nærmeste skiløype nå er ved Kvarstaddammen, 3 km nord for Åkersætra. Følg med på www.skisporet.no og Åstdalen turløyper.

Øyungshytta.
Øyungshytta. Foto: Margrete Ruud Skjeseth

ØYUNGSHYTTA

Øyungshytta er det mulig å booke 3 av i alt 6 senger. Denne selvbetjente hytta er låst med DNT standardlås som alle medlemmer i DNT kan deponere på. Den som har nøkkel kan ta med seg ikke-medlemmer uten nøkkel (de betaler bare forskjellig pris). Det er matskap i stua og du må registrere matuttak på et eget ark som du etterlater i postkasse på hytta. Ta med lapp med beløp og kontonummer hjem og betal enten via nettbank eller Vipps. Dette gjelder overnattingen også hvis du ikke har bestilt og betalt denne på forhånd.

Hytta glir godt inn i terrenget, stavlaft og torvtak, gråbrun beis og tilsvarende farge på vindusinnramming, svært praktisk løsning med 4 soverom (2 doble og 2 enkle) og ett hunderom. Lekre interiørløsninger og gjennomført bruk av farger innvendig.

Det er dyner til sengene på Øyungshytta, så det holder å ha med seg lakenpose til denne HHT-hytta. Utedo. Pumpebrønn (man må bære vann inn og ut). Peis og vedovn. Solcelleanlegg. BRA 96 m2. Det er ikke vintermerket skiløype inn til hytta.

Målia.
Målia. Foto: Margrete Ruud Skjeseth

MÅLIA

Målia ligger midt i hjertet av løypenettet på Hedmarksvidda. Hit må man gå på ski, kortest fra bilvei er fra Kveådammen (3 km) innenfor Gåsbu. På Målia har vi i tillegg til ei serveringshytte, ei utleiehytte (Stouslandhytta) og en selvbetjent hytte.

På den selvbetjente hytta er det fullt utstyrt med sengetøy, men lakenpose er obligatorisk (eventuelt sovepose). Godt egnet til overnatting for barnefamilier. Det er kokemuligheter med propan og belysning basert på solcellestrøm. Det er to soverom med 4 senger i hver (ett av disse rommene har hundebur for firbente turvenner) - de to siste sengene er i oppholdsrommet. Det er dyner, så det går fint med lakenpose hvis man skal overnatte. Det er muligheter for forhåndsbooking på 4 av 10 senger (ett soverom).

Stouslandhytta egner seg godt til samlinger for voksne f.eks. personalsamlinger/møter, jubileer, slektstreff og lignende hvor man kan kombinere turer på ski eller beina med hyggelige måltider innendørs og utendørs. Det er nydelig utsikt utover Hedmarksvidda og god hyttestemning. Ta kontakt med HHT på tlf 625 22 848 / hht@dnt.no for mer informasjon om utleie av Stouslandhytta.

Gammelsaga.
Gammelsaga. Foto: Knut Einar Nordhagen

GAMMELSAGA

Gammelsaga ligger i Stange allmenning langs Rondanestien og like ved bilveg. Det er ei enkel, ubetjent hytte. Hytta ligger i ei lita "grend" i skogen, denne inneholder flere bygninger med lang historie fra skogsdrift. Nærmeste skiløype er ved Lalumsvangen, Knuken eller Gransjøen.

Hytta er meget trivelig med kjøkkenbenk, vedovn, spisebord og stoler. Den har ikke dyner, så sovepose er nødvendig ved overnatting. Det er sengeplasser til 5 personer (en seng på 120 cm og tre senger på 75 cm bredde). Hytta er låst med DNTs standardnøkkel.

Tingstadkoia.
Tingstadkoia. Foto: Geir Rønning

TINGSTADKOIA

Tingstadkoia ligger på åsen midt mellom Stange og Våler. Den ubetjente hytta ligger ikke langt fra Pruterud skileikanlegg som Åsbygda IL kjører løypenettet sitt ut fra. De siste meterne inn til koia må man tråkke løype selv. På vinteren er det flere muligheter i oppkjørte skiløyper mot Svennebysetra og Opptrekkeren i Våler, samt i Romedal almenning for øvrig. Se turforslag skiturer fra Pruterud for å se skiløypenettet nær Tingstadkoia - søk også opp på Åsbygda på www.skisporet.no

Sovepose er nødvendig (det er puter og ulltepper) om du vil overnatte. Det er helt nye senger og madrasser på hytta, fordelt på 3 dobbeltsenger. Et lite rom brukes som hunderom, der står det et hundebur i tillegg til seng til hundeeieren.

Trivelig kjøkkenkrok med sengebrisker på Savalsætra.
Trivelig kjøkkenkrok med sengebrisker på Savalsætra. Foto: Jan Johnsrud

SAVALSÆTRA

Savalsætra er ei ubetjent hytte i Løten.

Det er god seterstemning i hytta og den har en fantastisk utsikt utover hele Hedmarken! Vi kan røpe at dette er "Løtens hemmelige perle"! Hytta er lett tilgjengelig - den ligger ved helsårsvei. Løtenløyper har skiløyper like ovenfor hytta.Sengene fordeler seg slik: 5 på soverommet, 1 i stua og 2 på kjøkkenet (kombinert med sofa på dagtid). Sovepose er nødvendig om man ønsker å overnatte, det er ikke dyner der, bare tepper. Utedo med do og vedskjul på tunet.

Lageråkvisla.
Lageråkvisla. Foto: Margrete Ruud Skjeseth

LAGERÅKVISLA

Lageråkvisla er ei ubetjent hytte som ligger sentralt i skiløypenettet innenfor Gåsbu, like ved serveringshytta. Koia er godt egnet som dagsturmål for barnefamilier, både sommer og vinter. Låst med DNTs standardnøkkel. Brisker med madrass gir soveplass til sju personer. Det er ikke dyner, så man må ha med sovepose. Det ligger puter og tepper i plastkasser under briskene. Elektrisk strøm for belysning og kokeplate. Ved til oppvarming. 

Man må gå på ski til Lageråkvisla, korteste vei er å gå Turboløypa fra Monaplassen.