Skitur til Vollkoia/Blåmyrkoia 15.01.2020.

Foto: Oddmund Lunna

Etter dager med varmegrader, regn og hålke, så var det nok ingen som hadde fantasi til å tro på skitur i dag!

Tekst: Eva Jønsrud

Sjøl om Harald hadde meldt om noen cm med nysnø, så var det likevel glatt!  Mange husket nok forrige onsdag, og turte derfor itte å komme.

Stor var derfor overraskelsen der vi nærmet oss bommen etter en skummel tur på hålka. Plutselig åpenbarte et snødekt landskap seg med fin og nykjørt vintervei opp til Vollkoia.  Og der ble vi møtt av kjempefine, nypreppa løyper, mens Anna og Oddmund ønsket velkommen.  Du verden!  For en glede!  Vi kom oss nesten itte raskt nok av gårde.  Så spente var vi.  Heldigvis så hadde vi tatt med felleskiene sammen med piggsko! Og felleski var midt i blinken for dette silkeføret!  Skiene nærmest fløy bortover i sporet.  Og da sola etter hvert steg opp, føltes det som vi var kommet i en ny verden.

Harald ønsket  koselig velkømmin i døra og etter hvert var 25 loset inn i koia. Da kunne vi synge "Vær velkommen oppi Blåmyrkoia tel prating og bolle og kaffeskvett.  Ta bort alt det kjedelige, sånn ja.  Nå har vi det trivelig, rett og slett." Laila delte en Prøysenstubb med oss, om ei som hadde problemer på hålka, en situasjon vi kunne kjenne oss igjen i! Fem personer var innom Vollkoia i dag.

Det ble mye prat rundt bordene, da Sidsel ikke hadde turt å utfordre glatta.

Etter hvert var bollene spist opp, kaffen tømt og praten stilnet.  Så da kunne "noen gå hitåt, mens andre gikk ditåt" som 'n Hans sier.  Ettersom det var flotte løyper over alt, kunne vi ta Husmorrunden - helt om Stormyra.  Dagen måtte benyttes - og nytes.  Så Vollkoia ble nådd akkurat i solnedgang!  Takk til løypekjører, til fyrbøterne og de som ellers organiserer rundt oss, så vi får gode opplevelser, mosjon og sosialt samvær! 

Ved Vollkoia
Ved Vollkoia Foto: Oddmund Lunna

Skrevet av Harald Normann 16. januar 2020