Skitur til Vollkoia/Blåmyrkoia 29.01.2020.

Foto: Sidsel Gotaas

Med plaskregn i lavlandet, ble det nysnø i høyden. Trærne var hvite og løypene var nyoppkjørte.

Tekst: Sidsel Gotaas.

I dag var det ikke farlig å falle og det var deilig å kjenne bløt snø under skiene! Vi ble 23 oppe på Blåmyrkoia og 7 var innom Vollkoia. Men mange hadde slitt svært på grunn av stylter under skiene! Dermed lærte vi at også felleski må behandles skikkelig! Også støvlene trenger litt olje på bindingen slik at snøen ikke fester seg under. Det er rart med det, men avstanden ned til bakken blir lengre med alderen vår! Nedoverbakkene gikk fint i dag. Antagelig ikke så mange kladder og heller ikke så kjempestor fart da det var mulig å ploge i dag.

Etter en kosestund med mat, bolle og drikke, sang vi en av de fine sangene til Hans. Sidsel startet på en bok om fryktløse nordmenn der vi får litt Norgeshistorie på en spesiell måte. Boken kan kjøpes fra Ventura forlag eller via meg. Hvis dere ikke kan vente på opplesingen som kommer etter hvert.

Eva hadde klippet fra GD llitt om mange varme vintre tidligere også. Det er altså ikke enestående at det er snøfritt i lavlandet i januar! Vi husker også vintre som har vært ekstremt kalde! Været kan altså skifte fra år til år. Noe har med solflekker å gjøre, men også våre klimagassutslipp har økt siden den industrielle revolusjon. Det var visstnok varmere i Vikingtiden fra 793 til 1030.

Nå blir det spennende å se om føret står oss bi slik at vi kan få nye fine onsdagsturer utover vinteren. Vi håper det beste!

Klikk her for å skrive tekst.
Foto: Sidsel Gotaas

Skrevet av Harald Normann 31. januar 2020