#nattinaturen 5. september

Foto: Christer Gundersen

Lørdag 5. september, i forbindelse med åpningen av Friluftslivets uke, ønsker 

Norsk Friluftsliv 

å sette ny norsk rekord ved at minst 50.000 sover ute i naturen. Målet er å skape mer oppmerksomhet om friluftsliv, og å få med flere ut i naturen i Friluftslivets år 2015. En natt i naturen trenger ikke å være en vanskelig eller storstilt ekspedisjon. Små turer gir store opplevelser – og ofte kan det enkle være det beste. Slå opp teltet i hagen, eller finn et fint sted i nærheten av der du bor! Dersom du ønsker å overnatte ute sammen med andre, kan du velge mellom flere ulike arrangementer på Hedmarken.

Du, og alle andre som bor i Norge, er uansett invitert til å sove ute 5. september. Finn et sted, inviter en venn og bli med! I Norge er vi nemlig så heldige at vi har allemannsretten, som gir oss lov til både å høste, ferdes og oppholde oss ute. For naturen vår er viktig - og den er døgnåpen.Vi tar en #nattinaturen, fordi vi syns naturen og allemannsretten er viktig for Norge.Ta med deg familie, barn, venner, kolleger, foreninger, politikere, eller hele bygder og byer! :)

Friluftsrådenes Landsforbund, Speiderne, DNT, 4H og en rekke andre friluftslivsorganisasjoner hjelper oss å velge ut fine overnattingssteder på rundt om i landet, der mange kan samles til aktiviteter og bålsamtaler med politikere, kjendiser og publikum – følg med på hva som skjer der du bor. Du velger selv hvor du vil sove. Enten i telt eller under stjernene, på en fjelltopp, i en stille skog, ved et vann eller på en strand. Det viktigste er at du overnatter ute i det fri. Ikke glem å ta bilder av DITT overnattingsted 5. september, og tag bildet med #nattinaturen. Det blir selvsagt fotokonkurranser på Facebook og Instagram både før og under rekordforsøket, der du kan vinne flotte premier - mer info kommer.

Oversikt over arrangementer på Hedmarken:

Løten

I Løten arrangerer Løten kommune, Barnas Turlag og HHT avd Løten, 1. Løten Speidergruppe #nattinaturen ved Mosjøbergkoia.

Ta med: sovepose, liggeunderlag, drikkeflaske og varme klær.
Det vil bli satt opp lavvoer rundt koia, men ta gjerne med eget telt. Vi griller pølser sammen på kvelden og spiser frokost søndagsmorgen. Kommunen spanderer dette, så du trenger ikke å ha med egen mat.
Husk bompenger.

Slik kommer du til Mosjøbergkoia: Kjør til Bjørnstadkrysset og følg skilt mot Mosjømarka, følg Mosjøvegen til Grefsumkrysset (bomveg), kjør rett fram etter bommen og ta til høyre i T-krysset, koia ligger da på venstre side av veien.
For eventuelle spørsmål ta kontakt med Unni Thoresen i Barnas Turlag tlf: 412 67 823
Søndag kl 11 blir det arrangert ordførerens tur til Hermannskjæret i Mosjømarka. Alle som har overnattet oppfordres til å bli med på denne turen. Nistepakke kan smøres under frokosten. Husk å ta med drikkeflaske, så fyller vi på den før vi går.. Arrangementet har en egen Facebook-side her.

Stange

I Stange ønsker 2. Romedal Speidergruppe også å markere #nattinaturen og vil være i Kvennstugua fra lørdag 5. september kl 18.00. Alle som ønsker å overnatte ute kan bli med. Husk å ha med det du trenger av overnattingsutstyr, egen mat og drikke. Speiderne har med bålpanne, så det er muligheter for å lage maten sin på bål. Kvennstugua ligger i Vallset, 12 km fra Stange sentrum, og det er 600 m å gå på grusveg fra parkeringen i Katthølet (tilgjengelig for alle).

Hamar

I Hamar vil det bli et

#nattinaturen-arrangement på Nybusjøen

. Det vil bli et tilbud om aktiviteter fra kl 16.30 lørdag ettermiddag. 

Arrangementet har egen Facebook-side her.   

Ringsaker

I Ringsaker vil det bli mulig å overnatte ute flere steder, bl.a. på HHTs leirsted Åkersætra fra lørdag til søndag. 

I forbindelse med friluftslivets år oppfordrer Ringsaker kommune alle til å tilbringe natta ute i naturen 5. september. Vi lager camp sju steder i kommunen. Sov der, eller finn ditt eget lille private sted i naturen. Det viktigste er at du sover ute.

Her blir det camp:
• Kvitsandvika (Brøttum)
• Ringstrand (Moelv)
• Skurven (Helgøya)
• Vollkoia (Furnes)
• Husebyparken (Brumunddal)

• Mattisvollen (Sør-Mesna)

Ta med telt, sovepose, liggeunderlag, bålmat og drikke. Ja, og ikke minst mange venner! Bålpannene tennes kl. 18.00. Arrangører: Speidergruppene i Ringsaker, Moelv jeger- og fiskeforening, HHT Ringsaker krets og Ringsaker kommune. Dokumenter din natt i Ringsakernaturen og del bildet med oss på Instagram merket med #nattiringsakernaturen. Da kan du vinne gavekort på artige opplevelser. Følg #nattiringsakernaturen på Facebook her.

Dette er de arrangementene vi vet om i skrivende stund. Vet du om andre som ikke er med i denne oversikten?

Gi oss beskjed.