NYHET: Turbok med 90 turer!

Gled deg til den nye turboka!
Gled deg til den nye turboka! Foto: IdeTrykk

HHT fylte 90 år den 10. mars og da lanserte vi vår jubileumssatsing: Vi utgir en turbok med 90 turer i Stange, Løten, Hamar og Ringsaker! Nå er den i salg, og vi har også et eget medlemstilbud!

Vi i Hamar og Hedemarken Turistforening har det siste året jobbet med å forberede utgivelse av en praktisk turbok med 90 turforslag med fotturer i Stange, Løten, Hamar og Ringsaker. Boka har et praktisk format, så den passer til å ha med i sekken ut på tur. Vi håper den inspirerer til å gå nye turer og bli bedre kjent både for de som bor her, eier hytte eller de som kommer tilreisende. 

De 90 turene har alle fått 2 sider beskrivelse med tekst, bilder og spesiallagde kartutsnitt som viser akkurat den turen. Det er også oversiktskart som viser hvor alle turene er. I tillegg er det innledende tekster om boka og om friluftsliv. Det er Hamar media, IdeTrykk, som har utformet det grafiske og trykker boka. Se eksempler fra boka: 

Vi har samarbeidet med mange andre lokale lag/foreninger som driver med merking og skilting av stier i området for å få til denne boka. Tusen takk for alle bidrag! Det er lagt ned massevis av dugnadstimer både i felten og for å få til selve boka. Det er for eksempel omlag 50 forskjellige fotografer!

Vil du kjøpe boka?

Det er stort spenn i turene fra bynære til turer i fjellet - og turene er godt fordelt i alle de fire kommunene. Vanlig utsalgspris er kr 250,- . DNT-medlemmer får medlemspris kr 210,- kun i våre egne kanaler.  HHT-butikken har holdt stengt noen uker, men har åpent lørdag 4. april kl. 11-14 og tirsdag 7. april kl. 11-15.

Hvis du ikke har mulighet til å dra til en av de butikkene som selger boka, men ønsker å kjøpe boka har vi opprettet en "dugnadsbasert medlemskanal":  Du som er DNT-medlem og bor i en av de fire kommunene i Hamarregionen, sender en e-post til hht@dnt.no med bestilling på antall bøker til medlemsprisen 210,- og benytter VIPPS til #115376 Hamar og Hedemarken Turistforening. Da får du boka levert i postkassa di av dugnadsfolk.

Informasjon pr. 02.04: Vi har satt strek for annen runde med bestillinger og deler ut bøker i løpet av denne helgen. Fra nå av gjelder dette: Medlemmer kan fortsatt bestille pr. e-post og betale via Vipps, men bøkene blir ikke levert ut før etter påske.

FORHANDLERE SOM SELGER BOKA:

Sport1 Olrud 

Sport1 Brumunddal

Gravdahl bokhandel, Hamar sentrum

Norli Maxi bokhandel, Maxi

ARK CC stadion, Hamar

Fredheim gårdsutsalg i Stange

Circle K, Stange sentrum

Europris i Løten sentrum (fra mandag 30.03)

Norli Kremmertorget, Elverum 

Turistkontoret i Brumunddal

Listen blir oppdatert hvis boka selges flere steder (ta kontakt med oss på hht@dnt.no hvis du ønsker å være forhandler).

Du får også kjøpt boka i DNTs nettbutikk.

Tusen takk!

Tusen hjertelig takk til alle våre støttespillere som har gitt oss finansielle bidrag til denne boka - vi er så glade for at vi kan stå sammen om å få dette til! Disse er:

Norsk Tipping
Hamar kommune
Løten kommune
Stange kommune
Hedmark fylkeskommune
Pihl as
Romedal almenning
Stange almenning
Vang almenning
Løiten almenning
Sparebankstiftelsen Hedmark
Knud A. Rasmussens legat

Boka blir gitt til alle barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler i de fire kommunene basert på denne støtten og særlig gaven fra Sparebankstiftelsen Hedmark.

Seterstien over Savalsæterhøgda
Seterstien over Savalsæterhøgda Foto: Steinar Østlie

Disse har samlet inn og skrevet fakta, bilder og tekst:
Aud Norstad, leder i Stange krets av HHT
Steinar Østlie, tidligere leder i Løten krets av HHT
Helge Stikbakke, leder i Ringsaker krets av HHT
Bente Langøigjelten, nestleder i styret i HHT og leder av vårt sti- og løypeutvalg

Redaksjon
Margrete Ruud Skjeseth, ansvarlig redaktør
Birgit Sildnes, tekstredaktør
Jan Schrøder, kartansvarlig
Anne Helga Melting