Stenger ikke skiløypene på Hedmarksvidda - hold avstand!

Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Hamar Arbeiderblad har en sak om skiløypene i dag. Dette er så viktig informasjon at vi velger å gjengi essensen her:

Ordfører Einar Busterud sier kommunen ikke har gitt pålegg om å begrense løypekjøringen i Vangsåsen som andre steder i landet. Ta skituren alene og følg karantene- og isolasjonsregler, oppfordrer kommuneoverlege Cecilie Blakstad Eikenes.

Mens fotballbaner og lekeplasser er stengt, er Vangsåsen og løypenettet på Hamars tak åpent for fri bruk. Hamarordfører Einar Busterud sier det ikke er gitt pålegg om begrensninger i bruken av skiløypene.
– Det er imidlertid gitt klar beskjed om hvordan folk skal oppføre seg. Det er blant annet å holde avstand. Vangsåsen er stort og det går an å tenke alternativt. For eksempel å skifte utgangspunkt hvor du starter og slutter skituren for å unngå store folkeansamlinger..

Kjørerne holder skiløypene åpne, men folk bør holde avstand til hverandre, sier Busterud. Folk som er syke bør ikke oppholde seg i løypene, påpeker hamarordføreren.

Kommuneoverlege Eikenes presiserer at folk bør opprettholde sosial distanse og ikke ha nærkontakt med andre enn husstandsmedlemmer.

– Hva er ditt råd til folk som vil gå på ski på Hedmarksvidda?

– Vår oppfordring er at folk ikke bør oppholde seg andre steder enn i sin egen kommune. Du kan gjerne gå en skitur, men gjør det alene. Ikke vær i nærheten av hverandre om du er ute i naturen og unngå grupper. Framfor alt er det viktig å følge karantene og isolasjonsregler. Det er viktig å understreke at de som er i isolasjon skal være hjemme. De som er i karantene kan være ute, men da må de være alene, sier Cecilie Blakstad Eikenes.