Bilder fra Turboleir i uke 26 på Åkersætra og Skolla

Foto: Anita Lundby

Oppdatert 29.06.: Her er noen bilder fra Turboleir som ble arrangert på Åkersætra og Skolla 22.-26. juni. 

Tusen takk til KIWI som sponser Turboleirene med masse god mat! Kjempefint pakket på Kiwi Sjusjøen, så det var oversiktlig og raskt for HHTs ledere å pakke varer i bilene. Veldig hyggelig bemanning på Kiwi Sjusjøen!
Tusen takk til KIWI som sponser Turboleirene med masse god mat! Kjempefint pakket på Kiwi Sjusjøen, så det var oversiktlig og raskt for HHTs ledere å pakke varer i bilene. Veldig hyggelig bemanning på Kiwi Sjusjøen! Foto: HHT

Bussene dro fra Hedmarken mandag morgen i regnvær, men med gode utsikter om fine solrike dager i Åstdalen.

Foto: Knut Einar Nordhagen

Mandag

23 spente unger kom kl 10.15 på Åkersætra. Ca halvparten hadde vært her før, og hadde høye forventninger til uka.
En introduksjon før innlosjering på hytter i regnværet. «Yes, jeg fikk alle rom-ønskene mine oppfylt!» var det flere som ropte når det var rom-inndeling. Det er mye spenning rundt dette, hvert år.
Lunsj i gapahuken var godt. Og en prat om Covid-19 i plenum for å kjøre felles-regler som gjelder for alle. Så da ble alle enige om smittevern og hvordan vi skal opptre for å sikre en frisk leir, så alle holder seg i fin form.
Etter dette ble det ordning av ved til fyring. Man trenger en del bålvarme for å lage maten denne uka. Deltagerne var ivrige med å hjelpe til, og syns dette var artig!
Ikke alle kjenner hverandre, så vi har også hatt «bli kjent leker» med ulike navneleker, gjemsel, omvendt gjemsel, hauk & due, morder & detektiv, Capture the flag m.m.
Før middag ble det frilek og muligheter for å tørke våre klær, samt rydde på rom for å sanke poeng til «Ryddigste hytte konkurransen» vi har gjennom uka.
Kyllinggryte m loff og ris var kjempegodt, og falt i smak hos alle mann! De spiste seg gode og mette.
Nytt av året valgte vi å pakke sekken, smøre nistepakke og ta en kveldstur til Kvarstaddammen for bading, fiske og kveldsmat, før vi fant senga.
En lang dag, med mye aktiviteter. Fornøyde og slitne unger da vi lederne gikk kveldsrundene.

Mye av det samme for de 14 deltagerne på Skolla, med bli-kjent-leker, spikking, gjemsel, fotball, frisbee, fisking og selvfølgelig bading (3 ganger for de ivrigste). :) 

Tirsdag:

Vi startet dagen kl 08, med frokost og nistesmøring. Etter frokost ble det rengjøring av hytter, et tiltak ift corona, slik at vi får en trygg leir. Vi pakket sekken og gikk «Åkersætra-runden» på 3 km, med aktiviteter underveis. Vi hadde blant annet «naturpuslespill» der vi skulle lage en bondegård utifra hva vi fant i naturen. Mye gardbrukere, sauer, storfe, fjøs og dyrket mark ble laget på hver enkelt gruppe. Kreative unger!

Vi hadde også med oss spikkekniver (desinfisert på forhånd) som ble brukt til å lage grillpinner til kveldskosen.
Vi tok en nedkjøling i Åkersætratjernet etter gåturen. Det ble ulike aktiviteter med ball i vannet for noen, mens andre fanget småfisk med hendene!
Når vi kom tilbake til Åkersætra, fikk deltagerne frilek. Mange brukte tiden til å øve til «Åkersætra Talenter» som er på torsdag, og andre spilte volleyball.
Til middag ble det laks i folie, med grønnsaker og ris. Alt ble spist opp! Godt med omega 3..
Etter middagen ble det kanonball i myra, bak leirstedet. Skikkelig aktive unger, høyt energinivå! Fint å vaske av seg litt i elva Åsta etterpå. Noen tok også med seg shampoo.
Etter kveldsmat ble det kakao og marshmallows rundt bålet. Litt kveldskos er lov midt i uka på Åkersætra.
En kjempefin gjeng å ha med seg på tur!

Skolla-gjengen har brukt dagen på fjelltur i retning Kotuva i strålende vær. Ellers mye bading og kubb! En veldig badeglad gjeng!

Onsdag:

På Åkersætra delte vi gruppa i to i dag, med bytting av aktiviteter før og etter lunsj.
Deltagerne fikk i dag innføring av kano, et lite kurs om sikkerhet, flytevest og padletak. Dette var noe mange ikke hadde prøvd før! Etter litt trening med padletak, ble det sjørøver-tokt ute på Åkersætratjernet, der det var «skip mot skip» som skulle sprekke ballongene til piratene. Engasjerte unger og høyt aktivitetsnivå!
Det ble også bading og fangst av fisk med hendene.
På Åkersætra ble det en tur i eventyrstien med quiz, og spikking av barkebåter, etterfulgt av race i bekken!
Taco til middag var populært, nesten alt ble oppspist!
Det er jo også så fint vær om dagen, så det ble kveldsbad i Åsta i dag også, før ungene pyntet seg opp til disco-kveld! Dansekonkurranser og litt godteri var god stemning.
Tidlig kvelden i dag, og alle unger var i seng før kl 21.20. Det er spente unger før morgendagens «Mesternes Mester» og en talentiade på kvelden.

Torsdag:

I dag var ett av høydepunktene for uka, nemlig «Mesternes Mester»! Det ble konkurrert i:
- slegge
- Idealtid
- stafett 
- bålfyring 
- mariekjeks 
- smaksprøver i blinde
- planken
- klisterhjerne 
Øvelser som deltagerne gjorde det veldig bra i! Det var vanskelig å skille førsteplassen fra de andre. Jevnt til siste øvelse var gjennomført! God lagånd og teamwork ble også evaluert underveis! 

Til lunsj ble det lapper. Alle sammen spiste seg gode og mette. Godt med skikkelig påfyll når det er konkurransedag. Og rikelig med drikke! Det er bra med varmegrader, og høy solfaktor til fjells nå!

Middagen i dag var grilling av hamburger og pølser. 
Etterpå var det duket for året talentiade: «Åkersætra talenter»! Gratulerer så mye med førsteplassen til Hanna, som har laget egen sang, og framførte for oss publikummere på Åkersætra. Popcorn ble det også!

Litt sein kveldsmat, før alle tok med seg sovepose og liggeunderlag, for å sove utendørs i natt. 10 stk sover ute, tøffinger!

Fredag:

Siste dagen ble brukt til sein frokost etter overnatting utendørs, rengjøring av hytter og utedo og bading! Det ble også annonsert «Ryddigste hytte» konkurransen - gratulerer til hytte 2! Årets «Turbovenn» på Åkersætra ble Hanna, gratulerer så mye.
Flesteparten ønsket ei uke til på Turboleir, så da håper jeg vi sees neste år! De som har passert 11 år, kan melde seg på SommerBaseCamp på Skolla.
God ferie!