Bilder fra Turboleir i uke 27 på Åkersætra

Foto: Halvor Johansen Mære

Oppdatert 03.07. Her kommer det bilder og noen tekstrapporter fra Turboleir på Åkersætra 29. juni - 3. juli 2020.

Mandag:

Ny gjeng med spente unger, og ikke minst ledere.
Alle fikk ønsker oppfylt når der gjaldt romfordeling, det var deltagerne fornøyd med.
Etter innlosjering ble det «bli kjent aktiviteter», gjemsel, hauk og due osv.
Sola begynte såvidt å stikke frem utpå dagen, da passet det perfekt for bading og fisking!
Kyllinggryte med ris og loff var kjempegodt!
Etter middag pakket alle sekken og smurte niste, så ble det kveldstur til Kvarstaddammen, der det ble muligheter for fiske og bading. Mange lærte her at det var lurt å følge ledernes råd om å ta med varme klær ved kveldsturer - fordi været kan skifte fort til fjells! Noen måtte dessverre lære den tøffe måten ved å bli litt kalde etter bading. Men da var det ekstra godt å finne soveposen etterpå!
Kjempefin dag med blide unger! Mange gleder seg fælt til resten av uka.

Tirsdag:

I dag delte vi gruppa.
Den ene gruppa ble med Halvor og Eivind og gikk skogstur, retning Nysætra. Det ble lagt inn aktiviteter og bading underveis. Det ble mange kilometer! Spreke unger.
Den andre gruppa ble med Octavia, Simon, Mattis, Kamilla og Anita, og byttet på med kano (bl.a sjøslag og kurs i kanovelt), orientering, og eventyrsti. Vi hadde også med oss spikkekniver og lagde grillpinner til kvelds.
Etter lakse-middag, ble det stikkball i myra, etterfulgt av vasking og bading av myr-møkk i elva etterpå. Det begynte å regne mens vi drev på, så da ble det godt med kakao og marshmallows til kvelds etter kveldsmat.
Fin dag og mye energi på unga, det er moro!

Onsdag:

I dag byttet vi grupper, så da ble det gåtur mot Nysætra, kano, eventyrsti og orientering. Så nå har alle prøvd alt som stod på tirsdagens og onsdagens program.
Taco til middag er som vanlig en suksess!
Før kveldsmat ble det disco med dansekonkurranser og premier. Alle fikk til slutt en godteripose hver. Høyt lydnivå og bra med energi. Artige unger!
Etter kveldsmat sovnet de aller fleste ganske fort. De skulle lade batteriene til "Mesternes mester" i morgen.

Torsdag:

Mesternes mester er noe av høydepunktet i løpet av uken!
Det ble konkurrert i:
- idealtid
- gå på line
- planken og 90 grader
- tårnbygging
- slegge
- smaksprøver
- mariekjeksspising
- skiskyting og bål
Gratulerer til hytte 3 med seieren!

Siste middagen ble grilling av pølser, fiskekaker og hamburger. Tusen takk til Kiwi Sjusjøen for fantastisk mat denne uka også!
Etter middag ble det Åkersætra talenter, mange av deltagerne hadde øvd hele uka! Det ble vitser, sang, taekwondo, ballett, turn osv. Flinke unger!
Popcorn på publikum!
Siste natta var det en guttegjeng som nesten klare å døgne, ingen har vært oppe lenger enn de på Åkersætra noen gang. Noe trøtte i dag, men klare for frokost.