Bilder fra SommerBaseCamp 2020

Foto: Sigurd Cottis Hoff

Denne uka arrangerer DNT ung Hedemarken SommerBaseCamp på Skolla. Vi har redusert deltagerkapasiteten til 15 deltagere pga smitteverntiltakene vi har iverksatt. Her er noen bilder fra leiren.

I samråd med myndighetene har DNT utarbeidet egne smittevernplaner for aktiviteter og hytter. I disse står det blant annet:
«Personer under 20 år som deltar på skolelignende tilbud over flere dager unntas fra avstandskravet dersom det er nødvendig for at aktivitet skal gjennomføres som normalt. Med skolelignende aktivitet i DNT menes bl.a. SommerBaseCamp o.l.. For øvrig skal generelle smittevernregler være gjeldende. Dette er grunnen til at man kan se deltagere med mindre enn 1 meter avstand mellom seg på bildene.

Her kan du lese litt om hva dagene består av:

Mandag kom det 15 kulinger og 3 ledere opp til Skolla. Den vanlige sjenanse var tilstede blant alle, men iver og entusiasme skjøv sjenansen raskt bort og når kvelden kom var det ikke mye igjen av den. Vi har blitt kjent, lekt, badet, fisket, spist og skravlet. Været er på vår side og vi krysser fingrene for at det fortsetter å være solfaktor og nok drikke som er våre største bekymringer.

Tirsdag var en herlig dag på elva. Sol, kanopadling og selvsagt bading. Midtveis på kanoturen hadde vi en lang pause med aktiviteter og de som ville fikk prøve seg på kanovelt. 

Til kvelds hadde vi en god klimaprat før det fort ble natta og hyttene veldig raskt falt til ro. Ny dag, nye muligheter og onsdag skal vi på overnattingstur ute.

Onsdag: Nok en godværsdag! Vi startet dagen med trippel matpakkesmøring, pakking for overnattingstur og krasjkurs i kart og kompass før vi la i vei. Alle var inndelt i to/tremannslag som på tur hadde ansvar for å føre oss hele veien til Bunkerudtjernet. Her har vi slått leir, selvsagt badet, litt fisking, men også lekt en hel del, bl.a. mafia og 50-leken. Alle sover ute i telt eller under duk, glade og mette, samt spente på morgendagen.

Våknet torsdag til et varmt og bra lommert vær, så etter en god frokost med kakao ved Bunkerudtjernet, så rusla vi ned igjen til Skolla. Det kom kun noen dråper på tur ned, så vi slapp den store tørkejobben. Raskt aftenbad før de store "Skollalekan", som ble gjennomført parvis eller grupper på tre. En god time med orientering og mange aktiviteter mellom hver post. En herlig veggistacomiddag, som alle smakte og synes var både god nok og veldig god. Det store regn- og tordenværet kom med et smell i sekstida, så det passet bra med middagen og forberedelse til romgruppenes underholdningsbidrag den siste kvelden. Natta kommer nok fort og med det solide aktivitetsnivået vi har hatt i dag også, så vil nok søvnen styre oss alle i seng når det blir mørkt.
Vi er svært takknemlige for verdens beste timing på vær!