Fjelltur til Godlidalshytta og Tuva 19.08.2020

Rast på Tuva
Rast på Tuva Foto: Laila Mærde Dragerengen

Onsdagsgruppa på fottur 


Målet for turen var Ringsakers høyeste fjell, Tua. Vi var 25 personer som kjørte opp til hyttefeltet på Skvaldra, bommen sto oppe så de fleste gikk fra øvre p-plass mens fire «gamlinger» tok seg den frihet å parkere der stien starter. Vi gikk stien i skiløypetraseen fram til Godlidalshytta der vi tok første rast, det kom ørlite regn, men det var så varmt i været at det ikke gjorde oss noe. De siste som kom opp dit, hadde hatt en fin opplevelse nede i krattskogen, en elg hadde krysset deres vei. Før turen fortsatte oppover, ble følget gjort oppmerksomme på at de var i de underjordiske sitt rike (ifølge referenten som fortalte om valdrisjinten på Geitbu og om den store tusse-hæren som hadde kurs mot Sverige).

19 gikk helt til Tuas topp, 2 snudde oppi lia, 4 ventet ved Godlidalshytta. NB! Referenten skriver konsekvent ved alle anledninger Tua og ikke Tuva. På Hedmarken sier vi aldri tue/tua med v, denne v-en kom inn fordi en professor i Norsk Språkråd fikk gjennom at alle tue-navn i Norge skulle skrives med v, han var Vestlending! På mange gamle kart står det Tua.

Vi fulgte samme sti ned som opp og alle kom velberget over «brua» over Skvaldra, den er under ombygging, bare bærebjelkene var på plass. Her var mange godt oppi åttiårene og ei langt over de nitti. Slett ikke verst. Vi er en sprek gjeng. Og så fornøyde som vi er for hver en tur vi gjennomfører, med 20 i stil!

Ref. Grete Rindal J

Kan være godt med en hjelpende hånd
Kan være godt med en hjelpende hånd Foto: Grete Rindal Jakobsen