Vinn premier fra Barnas Turlag på Kom deg ut-dagen!

Foto: Monika Thoresen

Hver vinter og høst arrangerer DNT Kom deg ut-dagen, og i år er intet unntak. Med gjeldende smittesituasjon i regionen blir det ingen fellesaktiviteter for barn og unge, men denne helga oppfordrer vi alle til å dra på tur på egenhånd.  Barnas Turlag arrangerer en konkurranse og det er supertilbud på medlemskap! 

HHT oppfordrer alle til å rette blikket mot nye turmål der de bor og bruke kommende helg som en oppstart for tursesongen. Høsten er vel verdt å ta i bruk ute. Klar luft, sterke farger og lys nok til lange dager med utelek eller vandring.  

– Vi lærte mye i vår, blant annet hvor kort du trenger å gå for å få gode naturopplevelser. Naturen har blitt et fristed for enda flere, og er det noe vi trenger etter et langt år i unntakstilstand, så er det å ta med oss de gode nærturerfaringene fra våren med oss inn i høsten, sier daglig leder i HHT, Margrete Ruud Skjeseth. 

Søk inspirasjon digitalt 

I løpet av våren lanserte DNT flere gratis verktøy til bruk for alle, med mål om å senke terskelen for å komme seg ut på tur.  

Barnas Turlag-konkurranse!

Tur-appen KulTur  ​​er en app som er laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur, og de som er ferske i friluftslivet. Aktivitetene har ulik vanskelighetsgrad. Man får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger. 

Gratis både for iPhone og Android. Androidversjonen er klar til bruk 4. september.

Barnas Turlag i HHT trekker premier blant alle som har gjort 5 aktiviteter på det første brettet i denne appen i Kom deg ut-helga. Send inn skjermbilde av brettet med gjennomførte aktiviteter til HHT på e-post til knut.einar.nordhagen@dnt.no innen 8. september og vær med i trekningen av ulike Barnas Turlag-produkter som f.eks Turbo-caps, Turbo-kortstokk, Turbo-plaster og "Plukk-studér-spis"-boka.


Andre gode verktøy til turhøsten:

Digitale friluftskurs 

DNTs nye digitale friluftskurs er enkle å ta og består av flere små kurs, som samlet skal gi kompetanse, tips og triks til hvordan drive enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler som tar for seg blant annet turplanlegging, utstyr, kart og kompass og hvordan du sover ute for første gang. De gir også en innføring i allemannsretten og sporløs ferdsel.    
   
UT.no 

På UT.no finner du turtips i alle vanskegrader både når det gjelder toppturer, skogsstier, sykkel - og padleturer. 


Kom deg ut- dagen arrangeres i samarbeid med Norsk Tipping og Kiwi.

Supertilbud på medlemskap

I anledning Kom deg ut-dagen 2020 klinker vi til med et skikkelig godt tilbud til alle som vil bli medlem i Den Norske Turistforening. 

Melder du deg inn i løpet av perioden 5.-11. september 2020, får du resten av året - og hele 2021 - med på kjøpet. Innmelding og betaling må skje på nett i kampanjeperioden og gjelder kun nye medlemmer.