Turtips til Kom deg ut-helgen

Gylden åker og høstens sanselighet. Ilsengstiene.
Gylden åker og høstens sanselighet. Ilsengstiene. Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Denne helgen starter Friluftslivets uke og søndag er det Kom deg ut-dagen. Nå er det flotte farger og gode lukter i klar luft. Vi ønsker å inspirere til gode friluftslivsopplevelser i vår region og ønsker alle en god helg!

Det er svært gode muligheter for sanking av bær, frukt og grønnsaker nå. Disse bøttene var det vår styreleder Kristen Bartnes som fylte i Stange på onsdag denne uka. Klarer du å plukke like mye som han?

Høsten gir helt spesiell stemning langs, i og oppå vannet. Her fra padletur på Harasjøen i slutten av august.

Ragnhild Narum fra HHT er nestleder i DNTs landsstyre og hun anbefaler: "Det jeg anbefaler på denne tiden er å dra på miniferie med en eller flere overnattinger på en HHT-/DNT-hytte. Vi har så mange fine hytter tilgjengelig i ulike naturområder på Hedmarken, f.eks. Øyungshytta på fjellet, Tingstadkoia i skogen og Morskogen vokterbolig ved Mjøsa. Noen er lett tilgjengelige for alle, mens andre krever at man pakker sekken og går litt. Jeg synes er stas å låse seg inn i en hytte jeg aldri har besøkt før, og med DNT-nøkkelen er man «hyttebaron» med tilgang til hytter over hele landet.  Med booking på forhånd, står det en seng og venter, og det kan være greit nå som dagene blir kortere og kveldene mørkere. Det er bare å sette seg ned med ut.no og finne sin hyttedrøm for en liten helge- eller hverdagstur."

Det er et supert tilbud på MEDLEMSKAP I HHT/DNT for resten av året og hele 2021 fra lørdag 05.09. tilogmed 11.09.

Vi har mange gode turmål med utsikt utover vårt langstrakte landskap med høyfjell i horisonten. Dette er fra turen mellom Bringbu og Rundhaugen.

Fellesturer for voksne denne helgen:
Budor-Savalsætra-Budor lørdag
Bokkhølkoia tur og kulturprogram ​​​​​​​søndag

Kartene våre har massevis av god informasjon om stier og turmål. Eller du kan bruke nettsted/app ut.no og hvis du vil ta turposter i vår region kan du bruke DNT SjekkUT.

Mange har turboka vår. Har du prøvd noen av de turene som egner seg best på denne årstiden? Hvilken er din favoritt?

Målia og Lageråkvisla har åpent søndag og det er mange gode sitteplasser utendørs også.