Refleks-sti i Furuberget

Bente Langøigjelten og Einar Lund ønsker velkommen
Bente Langøigjelten og Einar Lund ønsker velkommen Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Nå er det tidlig mørkt og november nærmer seg. Da har vi en lys og glad nyhet fra Furuberget til alle dere som går på tur med hodelykt i skogen (eller har lyst til å starte med det):

I Furuberget har vi i HHT to blåmerkede stirunder - vi kaller dem for tippestiene fordi de ble til i samarbeid med Norsk Tipping i 2008. Vi har en 2 km og en 4 km runde, begge med utgangspunkt i Lyren. Nå har stifadder Einar Lund med praktisk dugnadshjelp fra Trygve Hestad, Vegard Bakkestuen og Ludvig Bjerke-Narud limt på HHT-reflekser på 70 blåmerker langs 2 km runden slik at den har blitt en fast refleks-runde! Dette gjør det både trygt og spennende å gå tur i skogen i mørket!

Se: Turforslaget 2 km på ut.no. 

Styrets nestleder Bente Langøigjelten, som leder HHTs stiarbeide, er svært godt fornøyd med dette prosjektet. Ideen har vi fått fra Furnes fotball og Vangsåsen vel som på hver sin måte har lagd refleksløype-merking på sine stier. 

Vi har i tillegg lagd karttavler av et spesial-kart som Hamar o-klubb har lagd over Furuberget. Karttavlene i A3 format skal monteres på 8 forskjellige steder i terrenget (noen av dem er allerede montert). Papirutgaven av dette kartet selges i vår butikk på Østre torg. Kartet kan sees på bildet under.

Karttavler i Furuberget
Karttavler i Furuberget Foto: Margrete Ruud Skjeseth
Refleks på blåmerkene på 2 km-runden
Refleks på blåmerkene på 2 km-runden Foto: Bente Sund Langøigjelten