Aktivitetstips fra HHT på nyåret

Foto: Ragnhild Narum

Mange aktivitetstilbud er stengt fram til 18. januar, men her gir vi deg noen aktivitetstips som lar seg gjennomføre. NB! Våre tre serveringshytter Målia, Lageråkvisla og Stenfjellhytta er stengt denne helga.

Liker du å gå på ski? Se vår løypestatus her.

Foto: Ragnhild Narum

Matpause på turen - hva trenger du å ha med i sekken?

Skal du ta en pause på turen, er det godt å lage et bål å varme seg på. Det kan være lurt å ha med seg litt tørr ved i sekken, både tynne fliser til opptenning, og litt grovere kubber. Kløyv opp de groveste kubbene hjemme før du drar, og ta med en kniv i sekken. Opptenningsposer og fyrstikker pakker du selvfølgelig også med. Ta med det en spade på sekken, slik at du får gravd deg ned til bakkenivå i bålgropa. Fyrer du bålet oppe på snøen, vil bålet etter kort tid falle ned i snøen, og det blir røyk uten ild... Husk et liggeunderlag å sitte på, det dekker bedre enn et lite sitteunderlag i snøen.

Foto: Knut Einar Nordhagen

Ta fram skøytene

Foto: Knut Einar Nordhagen

Hamar kommune jobber for fullt med å legge is på skøytebanene - Børstad og Greveløkka er først ut og blir klare en av de nærmeste dagene. Resten av banene blir islagt fortløpende.

Klikk rett i skøytekartet til Hamar kommune for å se når banene er ferdig vedlikeholdt

Full oversikt over isbaner i Hamar finner du her.

Skøytebanene på Greftenmoen og Åsbygda har egne Facebook-sider som man kan følge. Finn din lokale skøytebane, mange steder driftes disse av lokal dugnadskraft! 

Les om skøytebanene i Løten her.

Info om skøytebaner i Stange her.

Det er flott utendørs isflate i Mjøsparken Brumunddal. Anlegget har kjøling, så her holder isen seg godt. Isflate er også lagt i Garveriparken i Moelv. Disse anleggene er kommunalt drevet. I tillegg legges det is ved flere skoler, da i regi av FAU på aktuell skole.

NB! Mange innsjøer har fortsatt svært utrygg is. Dette pga den bløte og milde høsten, som gjorde at isen ikke hadde lagt seg før det kom store snømengder i romjula. 

Slik ferdes du trygt på isen - kilder til informasjon

Den mest komplette kilden på norsk er varsom.no. På denne siden, under isskole kan du lese om alt fra utstyr, istyper til redning og mye mer. Under isvarsling ligger det en del informasjon om aktuelle isforhold i hele Norge. Brukere kan selv legge inn sine observasjoner gjennom regObs og all informasjon er lett tilgjengelig gjennom iskart. Her finner du mer informasjon om isvett og sikkerhet

Andre aktivitetstips:

Kul Tur-appen med vinterversjon - les mer her

Vinterturbingo - mer info om turbingoen finner du her

Digitale friluftskurs - sjekk her


Tips til vinterovernatting

Foto: Knut Einar Nordhagen

Når kvikksølvet kryper nedover den blå siden er det mange som kvir seg for å overnatte ute. Det er mange som forbinder det å sove ute vinterstid med konstant frysing og ubehag. Dersom man gjør ting riktig er det derimot lite som kan måle seg med opplevelsen av det å sove ute i kulda. Det er nemlig på vinteren man kan fyre skikkelige bål, se nordlys, grave leirgrop og se på stjernehimmelen fra soveposen. Les hele saken her.

Lån utstyr eller kjøp brukt!

Husk at du kan låne tur- og aktivitetsutstyr på BUA Hamar og BUA Ringsaker. Og ønsker du å kjøpe brukt utstyr, så er Resport og fritid på Gålåsholmen stedet å dra!

God tur!