Aktiv jul utendørs

Hygge rundt bålet
Hygge rundt bålet Foto: Hans Kroglund

Julen 2020 blir annerledes og mange tradisjonelle inne-arrangement er avlyst. Derfor ønsker vi å gi tips og ideer til gode ute-opplevelser for hele familien:

Denne filmen har vi lagd i samarbeid med Romedal bygdekvinnelag og Ilsengstiene:

Ta med juleselskapet ut!

Et utendørs juleselskap kan ha mange forskjellige former. Det kan foregå i dagslys eller i mørket. Det kan være i en park eller i skog. Det kan være på ski/akebrett eller på beina. Hva passer best for din gjeng? Kanskje dette rett og slett blir julen med nye opplevelser som ender opp med å være nye tradisjoner?

Vi har satt sammen noen tips om aktive uteleker for en gjeng/gruppe: LEKER DERE GJØR SAMMEN

Dette trenger du i tursekken for dagsturer vinterstid:

Foto: Knut Einar Nordhagen

Hvis man skal på tur, kan det være lurt å ha med seg litt i tursekken. Hvis det er fullt på serveringshyttene når man kommer, så kan det være smart å ha med seg litt ekstra klær, f.eks. et mellomlag av fleece eller ull, ei tørr ulltrøye, tørre sokker, tørr lue og hansker, en buff, et sitteunderlag og en liten matpakke og en termos med varmt drikke. Det kan også være lurt å ha med seg utstyr til å fyre et bål for å varme seg. En kniv, ei sag og en bålpose med tørre, tynne trefliser. Nedenfor ser du tips til hva som er lurt å ha i bålposen:

Enkel og stemningsfull juletrepynt lager du selv
Enkel og stemningsfull juletrepynt lager du selv Foto: Oddrun Merete R. Sagevik