Løypestatus 26. februar

Foto: Ragnhild Narum

Nå må man opp i høyden for å finne skiføret. I helga er det fullmåne og fin værmelding. Alle HHTs tre serveringshytter er åpne både lørdag og søndag.  I uke 9 (1.-5. mars) holder alle tre hyttene åpent alle dager.  Av smittevernhensyn får ingen lov til å sitte inne på serveringshyttene. Man får gå inn og handle og så må man spise og drikke ute. Vi ber alle om å huske å ta med seg ekstra med klær og sitteplate. Hyttene har noen sitteplater til utlån, men det tryggeste er å ha med seg i sekken. God helg!

Sjusjøløypa fra Hamarsæterhøgda til Lavlia kjøres til helga! Det betyr at man kan gå hele veien fra Sjusjøen til Gåsbu eller Budor! Det at Sjusjøløypa blir kjørt mot helga, det betyr også at det er en kobling mellom Bringbu og Skramstadsætra, slik at det blir mye enklere å gå inn til Halgutusveen (husk at hytta må forhåndsbookes). Det er åpen vintervei til Bringbu, og nå kjøres det med løypemaskin fra Bringbu og mot Raufjellet.

Vang Almenning melder: Ny bru over Ingridsbekken blir åpnet kl 16.00 fredag 26. februar. 

Hva med å prøve en ny skiløype en dag? Bor du i nærheten av Hamar, er det veldig mange ulike turmål innenfor 30-40 minutters kjøring. Bli bedre kjent i et løypenett du aldri har vært i før! Prøv gjerne ei ny Turboløype i helga! 

Mange er ivrige på å følge med på løypestatus på Hedmarksvidda og Hedmarken. Vi oppfordrer til å følge disse facebook-sidene: Hedmarken Turistløyper, VeståsløypaVisit BudorVollkoia TurløyperSjusjøen og Omegn SkiforeningÅstdalen TurløyperNes SportsklubbEspa IL, Romedal og Stange AlmenningerVallset ILPruterud og Skiløype på Stange og i Ottestad. Tips oss gjerne om du vet om enda flere!

Har du hund og skal på skitur i helga?

Da bør du merke deg at det nå er båndtvang i enkelte områder og skiløyper på Budor!

Hunder skal holdes i bånd ved Budor sentrum, skianlegget og setervollen ved Gjestegården og i følgende løypetrasèer; Ruskåsløypa, Midtløypa og skiløypa over Svaen.

I denne lenken kan du se mer om ny forskrift og kart over området hvor båndtvang gjelder.


Her finner du skiløyper i Løten

Følg med på www.skisporet.no , veldig mange skiløyper finner du fersk informasjon om der, f.eks skiløypene på Veldre sag

Vi anbefaler også å følge med på vårt webkamera og værstasjon som ligger nederst på vår nettside hht.no

Sjusjøløypa kjøres til hver helg ved behov til og med påske. 

Det har kommet et helt nytt og fantastisk skianlegg ved Amlisberget ved Moelv! Her er det akebakke, skileikområde, lysløype og mer til. Virkelig verdt et besøk!

Gå fra Gåsbu til Målia for en deilig tur på Hedmarksvidda.
Gå fra Gåsbu til Målia for en deilig tur på Hedmarksvidda. Foto: Ivar Helleberg