Ny flott skihelg i vente på Hedmarksvidda!

Mange velger å nyte utsikten på Målia i vinter.
Mange velger å nyte utsikten på Målia i vinter. Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Alle HHTs tre serveringshytter er åpne både lørdag og søndag. Vi kan ta imot gjester inne på serveringshyttene igjen med de smitteverntiltakene vi har hatt tidligere i vinter. Det betyr hold avstand i køen, redusert antall sitteplasser og sprite bord etter hver gjest. Når det er fullt inne må man sitte ute. Velkommen! 

Fredag 19. mars: Løypekjører Helge Kartomten i Hedmarken Turistløyper melder om at det kom en snau cm med nysnø torsdag ettermiddag, og det gjør at det ikke blir skarpt føre foreløpig. Jo varmere det blir på dagtid, jo mer vil det påvirke skiføret. Det er meldt litt vind på søndag, eller fint skivær.

Sjusjøløypa fra Hamarsæterhøgda til Lavlia kjøres til hver helg fram til og med påske. Det betyr at man kan gå hele veien fra Sjusjøen til Gåsbu eller Budor! Sjusjøløypa ble kjørt fredag 19. mars, det betyr også at det er en kobling mellom Bringbu og Skramstadsætra, slik at det blir mye enklere å gå inn til Halgutusveen (husk at hytta må forhåndsbookes). Det er åpen vintervei til Bringbu, og nå kjøres det med løypemaskin fra Bringbu og mot Raufjellet

Lurer du på hvor du skal dra på påsketur?

Mange av våre overnattingshytter er ledige og er du medlem kan du bestille! Storfamilier (evnt "kohorter") kan leie Åkersætra, Skolla eller Målia Stouslandhytta. Er dere en veldig liten turgruppe anbefaler vi de små ubetjente hyttene.
Disse hyttene er allerede bortbestilt hele påsken: Savalsætra, Målia selvbetjent og Øyungshytta.
Du finner hytteinformasjon her: HHTs hytter

Mange er ivrige på å følge med på løypestatus på Hedmarksvidda og Hedmarken. Vi oppfordrer til å følge disse facebook-sidene: Hedmarken Turistløyper, VeståsløypaVisit BudorVollkoia TurløyperSjusjøen og Omegn SkiforeningÅstdalen TurløyperNes SportsklubbEspa IL, Romedal og Stange AlmenningerVallset ILPruterud og Skiløype på Stange og i Ottestad. Tips oss gjerne om du vet om enda flere!

Har du hund og skal på skitur i helga?

Da bør du merke deg at det nå er båndtvang i enkelte områder og skiløyper på Budor!

Hunder skal holdes i bånd ved Budor sentrum, skianlegget og setervollen ved Gjestegården og i følgende løypetrasèer; Ruskåsløypa, Midtløypa og skiløypa over Svaen.

I denne lenken kan du se mer om ny forskrift og kart over området hvor båndtvang gjelder.


Sjekk skisporet.no

Følg med på www.skisporet.no , veldig mange skiløyper finner du fersk informasjon om der, f.eks skiløypene på Veldre sag

Vi anbefaler også å følge med på vårt webkamera og værstasjon som ligger nederst på vår nettside hht.no

Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Det har kommet et helt nytt og fantastisk skianlegg ved Amlisberget ved Moelv! Her er det akebakke, skileikområde, lysløype og mer til. Virkelig verdt et besøk!