Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Tur til Hornsodden på helgøya 05.05.21

Foto: Sidsel Gotaas

Endelig ble det onsdagstur igjen, siden nesten alle turene i vinter ble avlyst på grunn av coronapandemien.

Tekst: Sidsel Gotaas

Noen av oss har nok gått på skiturer og fått litt sosial kontakt, men mye i samfunnet har vært avlyst og vi er blitt bedt om å holde oss mest mulig sammen med de samme menneskene. Men i vår alder er nok de fleste blitt vaksinert og kan være litt friere. Til tross for dette gikk vi 40 stykker i 2 separate grupper.

Turen i dag startet på Skurven på Helgøya og gikk til Hornsodden og videre forbi Skavang gård og mest langs med Mjøsa på fine, myke stier, men med en del fururøtter som man lett kunne snuble i. Vi så over til Kapp og Totenåsen, der det fremdeles lå litt snø. Det blåste litt fra NØ og Mjøsa gikk hvit. 6 grader! Men med gode ullklær og vindtette ytterklær var det ingen som klaget og skravla gikk mellom oss. Det var fint å treffes igjen og temperaturen vil nok stige etter hvert! Ved Hornsodden ligger det mange gravhauger og gårdene så fine og velstelte ut. På jordene lå alt klart til å spire og gro. Vi kom også forbi Svennerud gård med sine mange hus. Ja det ble jo sagt at ho Marte var blant de rikeste i bygda da hun tok til seg alle sju barna. Det ble en fin tur på 6,3 km og ca 12000 skritt.

Om en uke, den 12.mai, står Stange for tur til å ta imot «gjengen». Vi møtes på Raa søndre kl. 10.30. Kanskje noen av oss sykler dit? Vel møtt!

Foto: Sidsel Gotaas

Skrevet av Harald Normann 8. mai 2021