Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Fottur på natur- og kulturstier ved Raa og Ree 12.05.21.

Foto: Eva Jønsrud

En blodrød kveldshimmel lover ikke solskinn neste dag. Slik ble det i dag med silregn på hele turen.

Tekst: Sidsel Gotaas

Aldri har jeg vært så våt som i dag etter 28 km sykling og 6 km gåtur selv med fullt regnutstyr. Godt er det at vi alle har dusj med varmt vann og tørre klær i skapet! 17 personer og en puddel med regnfrakk,  startet fra den restaurerte husmannsplasssen  Balberg nær oksestasjonen Store Ree i Stange Vestbygd. Vi gikk på svært sleipe stier i bratt terreng. Noen krumspring ble det nok, men ingen kom til skade. Her og der var det oppslagstavler om geologi og natur, men det ble lite lesing denne gangen. Vi gikk forbi både salamanderdammen og nøkken uten å se dem. Fra utkikkspunktene var det bare tåke å se. Men terrenget er fint og stiene er egentlig fine å gå på, mykt skogsterreng og en del korte strekninger på grusveger. Plutselig kom vi til en gapahuk der 9 andre turdeltagere hadde søkt tilflukt. De hadde gått en litt kortere rute fra Raa søndre. Etter litt flere oppoverbakker, var vi plutselig tilbake på utgangspunktet, Balberg og kjøretøyene våre.

Vi bestiller litt bedre vær neste gang, den 26.mai, for da går vi fra Vallset kirke og opp til Jordbærkirken der det kan være et storslagent utsyn.

Vel møtt på tur og takk til dere alle som kom i ufyselig vær. Takk også til turlederne våre som legger til rette for disse turene og går dem opp tidligere i uken.

Foto: Sidsel Gotaas

Skrevet av Harald Normann 16. mai 2021