Tur i Furuberget 28.okt. 2015.

Foto: Eva Jønsrud

"En sommer er over, men minnene om den består..." pleier Kirsti Sparbo å avslutte sesongen med. Alltid med et visst vemod. Dette var vår siste "sommertur", en innrømmelse vi bare måtte ta inn over oss. SÅ fort hadde det gått! Været var også høstlig - men opphold heldigvis. Så da var det godt turvær!

Tekst: Eva Jønsrud.

Så det var 33 fornøyde som la ivei innover stiene i Furuberget i dag.

Stein hadde fornuftig gjort forslag om to turvalg: ett for de over 90 år, og et annet og noe lengre for de som var under 90 år! Slik kunne de yngste legge ivei langs Tippestien, som førte ut langs gjerdet inntil uttaket for kalkbrenneriet. Her er det en flott utsikt utover Nes og landskapet rundt. Og det er ikke vanskelig å forstå hvor godt plassert bygdeborgen var i jernalderen, der de lett kunne se alle som kom sjøveien. Var det venn eller fiende? Også rester etter den doble forsvarsmuren finnes ennå.

Den kortere løypa førte oss til FATIMA, et koselig lite hus hvor nonnene fra St. Torfinn kunne nyte ro og stillhet. Huset er kanskje ikke benyttet så mye lenger, men det så ut til å være brukt. Begge gruppene fant hverandre igjen ved gapahuken, hvor nistematen ble spist og praten gikk om løst og fast.  Hjemturen fortsatte - først felles, så i grupper med ulikt tempo. Men alle nådde tilbake til parkeringa på Hedmarkstoppen. Der kunne vi takke hverandre for nok en tur - og for en innholdsrik og koselig sesong.

Nå gjenstår avslutningen på Buttekvern 11. nov. Har dekk husket å melde fra til Frøydis at dekk kommer?? Vel møtt da!

Foto: Eva Jønsrud

Skrevet av Harald Normann 30. oktober 2015