SjekkUT blir en del av UT

Skutberget er et av stedene du kan sjekke inn i UT-appen.
Skutberget er et av stedene du kan sjekke inn i UT-appen. Foto: Helge Stikbakke

DNTs populære tjeneste for digital turpostregistrering, DNT SjekkUT, er nå en del av UT-appen og UT.no.

Den gamle DNT SjekkUT-appen blir lagt ned 1. november 2021. UT-appen er selvfølgelig tilgjengelig for alle og helt gratis å bruke!

Du beholder "innsjekkingene" dine

Vi har tatt vare på alle besøkene du tidligere har registrert i eksisterende SjekkUT. Dermed kan du fortsette "der du slapp" og ikke måtte begynne helt på nytt når du tar i bruk SjekkUT i UT-appen. Du vil også beholde oversikten over alle listene du er påmeldt. 

NB! Dette krever imidlertid at du oppretter en UT-brukerkonto med samme e-postadresse som du har brukt i eksisterende SjekkUT. Se informasjon om dette her. 

I tillegg har vi tatt vare på alle dine gjestebokinnlegg fra eksisterende SjekkUT. Disse vil du finne igjen i UT-appen. Bildene kommer imidlertid ikke på plass i første omgang. 

Nå kan du ta i bruk UT-appen for å registrere dine besøk digitalt

SjekkUT er en tjeneste i UT-appen for digital besøksregistrering - eller en slags digital versjon av turbøker og trimpostkasser om du vil.

Med SjekkUT kan du "sjekke inn" og samle på turposter, fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet i UT-appen. Du kan konkurrere mot deg selv eller delta på ulike trimkonkurranser. SjekkUT er tilgjengelig for alle og helt gratis å bruke.

Det eneste du må gjøre er å opprette en UT-brukerkonto og laste ned siste versjon av UT-appen, hvis du ikke allerede har gjort det.

Hvordan får jeg tak i UT-appen?

UT-appen er tilgjengelig for iPhone og Android-telefoner og kan lastes ned i respektive app-butikker. Appen er gratis.

Slik bruker du SjekkUT i UT

  1. Før turen kan du sjekke UT.no eller UT-appen for å se om det er noen turer og turmål som frister. Bruk UT som et planleggingsverktøy som gir deg informasjon over turmulighetene.
  2. Ta med deg telefonen din på tur og bruk gjerne UT-appen underveis for å sjekke kartet eller finne informasjon om turen du er på.
  3. Når du har kommet frem til turmålet ditt kan du åpne UT-appen og trykke på hytta eller stedet du er på.
  4. På alle steder og hytter i appen vil det være en knapp som heter "SjekkUT". Trykk på denne for å registrere besøket ditt. OBS, du må være nærmere enn 75 meter for å kunne registrere et besøk.
  5. Etter at besøket er registrert kan du skrive i gjesteboka og dele turopplevelsen din med andre brukere av UT.
  6. Til slutt kan du skryte litt av deg selv, nyte resten av turen og drømme om neste turmål :)

Bli inspirert eller delta i trimkonkurranser!

På UT.no og i UT-appen kan du også finne det vi kaller "lister". Dette er samlinger med anbefalte turmål, steder og hytter, satt sammen av DNTs medlemsforeninger.

Ved å "følge" eller melde deg på ei liste kan du enkelt ha oversikt over hvor mange steder i lista du har besøkt, samt delta i eventuelle konkurranser eller trekninger knyttet til lista. Hvis lista har en datoperiode betyr dette som regel at du må besøke stedene i lista innenfor datoperioden for å få tellende besøk i en eventuell konkurranse.

Du trenger selvfølgelig ikke følge lister eller melde deg på konkurranser for å bruke SjekkUT - du kan "sjekke inn" på alle steder og hytter på UT når som helst.

Les mer om SjekkUT i UT her

Fakta om UT.no 

  • UT.no er nasjonal digital tjeneste for planlegging og gjennomføring av friluftslivsaktiviteter - på fjellet, i skogen, ved sjøen og i nærmiljøet.  

  • UT.no er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening (DNT), Friluftsrådenes landsforbund og Statskog, og hadde 6 millioner brukere i 2020.     

  • UT.no skal gjøre det enklere for flere å komme seg ut på tur gjennom å samle og dele informasjon om turmuligheter, tilrettelagte friluftsområder, turmål og hytter, samt annen informasjon som er relevant for planlegging av turer og friluftslivsaktiviteter.  

  • UT.no er gratis, både for brukeren og de som bidrar med innhold.

Få ny turmotivasjon, finn nye turmål, vær med i en konkurranse eller kanskje du samler på DNT-hytter? Du finner alt i UT-appen!
Få ny turmotivasjon, finn nye turmål, vær med i en konkurranse eller kanskje du samler på DNT-hytter? Du finner alt i UT-appen! Foto: Andreas Kokkvoll