Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Tur til Tangen om Gjellberget 09.06.2021

Foto: Sidsel Gotaas

En deilig og varm onsdagstur startet i dag fra Tangen med 33 deltagere.

Tekst: Sidsel Gotaas

Den første delen av turen gikk kraftig oppover til bygdeborgen på Gjellberget. Som de fleste bygdeborger fra jernalderen var også denne lagt på en høyde med vid utsikt. Den ene «veggen» er stupbratt slik at det der var vanskelig å trenge inn.

På turen videre kom vi etter hvert inn i tett, fuktig skog med en del mygg. Veslekoia var neste stopp, men ingen koie sto igjen fra krigens dager. Den neste kilometeren føltes svært lang, inntil vi fant en rasteplass med flere store steiner  som passende sitteplasser. I nærheten var det et tre med 4 hakkespetthull. Siden hakkespetten lager nye husrom hvert år, kan andre dyr og fugler bosette seg der de neste årene. Turen ble avsluttet med vandring langs det vakre, lille Vikstjernet før vi igjen kom tilbake til bilene.

I dag gikk vi i to grupper. En gruppe på 26 personer og to hunder. Den andre med 7 deltakere gikk litt kortere. Det er flott at det er så mange som møter opp til turene i Onsdagsgruppa.

Men for noen var ikke turen endt riktig ennå. Vi tok en tur til Gillundstranden som nå er blitt restaurert . De mange steinene på bunnen var fjernet og erstattet med fin sand. Vannet var deilig og vi fikk en fin svømmetur. En perfekt avslutning på en varm sommerdag.

Om en uke blir det ny tur; den siste før ferien. Den går til jordbærkirka i Vallset. Frammøte ved Jokerbutikken i Gata kl.10.30!

Jeg ønsker dere alle en fin sommer! Det blir nye turer i august og så sees vi vel igjen på Spidsbergseter!

Foto: Sidsel Gotaas

Skrevet av Harald Normann 10. juni 2021