Stemningsrapport fra Turboleir uke 25

Foto: Anita Lundby

25.06.: Oppdatert med bilder fra torsdag. Turboleir på Åkersætra i uke 25 startet opp mandag 21. juni. Her er noen bilder og litt tekst fra de ulike dagene.

Mandag

Første dag gjennomført! Spente deltagere ankom Åkersætra kl 10.00 i dag. Først introduksjon, så hytteinndeling. Det er alltid spennende med hvem man kommer på hytte med - tror alle ble fornøyd! Deretter «Bli-kjent» leker. Lunsj. Etter lunsj bidro alle deltagere med å kaste inn ved, det var fint, da kan vi fyre opp i hyttene for å tørke klær. Det har kommet mye vann i dag. Det ble også laget hyttebanner for hver hytte, godt samarbeid. Frukt ble servert underveis. Til tross for regnvær ble det bading i Åsta før middag. Og Erik fikk fisk! Frilek. Kyllinggryte til middag inne i størhuset. Felles aktiviteter med omvendt gjemsel, navnelek, amøbe-leken, hauk og due osv. Til kveldsmaten ble det servert kakao. Det var godt etter en full dag med aktiviteter og regn.

Tirsdag

Opp kl 8 og frokost inne på størhuset. Våknet til litt regn i dag. I dag delte vi gruppa i to slik at de byttet aktiviteter før og etter lunsj. Dagens program bestod av hinderløype og tur med orientering og spikking av marshmallows-pinner. Hinderløypa i dag bestod av ulike oppgaver som krevet godt samarbeid for å være effektiv gjennom løypa; lage båre for å bære vannkanne gjennom løypa, gjennom spindelvev-nettverk, under en høyde med blindet øyne, ertepose-kasting, slakk-line balansering, idealtid osv. Veldig kreative løsninger på oppgaver! 😄 Frilek, bading og fisking. Gratulerer til Adrian som fikk en fin ørret. Laks i folie grilla på bål var veldig godt. Bålkos og marshmallows før kveldsmat var koselig. Mange øver iherdig mot Åkersætra talenter som er i morgen kveld. Etter kveldsmaten ble det fort stille i hyttene. Alle er spente for kano i morgen.

Onsdag

Nok en dag med mye aktiviteter og læring. I dag har vi brukt finværet på kanopadling; her fikk vi begynneropplæring i kano, bruk av flytevest og hva som er greit og ikke av oppførsel i kano på vann. Alle 40 deltagere har prøvd seg og syns det var moro! Det ble også «sjøslag» i kano med ballonger, myrbading og vanlig bading.

Det har også vært aktiviteter på Åkersætra. Her har det vært laging og utsetting av fiskefeller, 50-leken, lage barkebåter med race etterpå i bekken. Litt kjeks og sjokolade underveis. Matpakke, havregrynsgrøt og frukt til lunsj. Taco til middag. Mange har øvd mye til Åkersætra talenter som ble holdt i kveld. Mye kreative innslag: sang, dans, hallingdans, parodi, vitser m.m. Dommerne Bjarne Brøndbo, Lothepus og Høgger’n fra Vazelina bilopphøggers møtte opp! Popcorn til show. Nå er ungene i seng, og klare for Mesternes Mester i morgen!

Torsdag

I dag har vi hatt ett av ukas høydepunkt, nemlig Mesternes Mester. I STRÅLENDE solskinn og høy solfaktor ☀️ Det har blitt konkurrert i slegge, bålfyring, frisbee-golf, planken, strømpebukse-bowling, melkespann-holding, smaksprøver, Kims lek, fear factor, slakk-line, tårnbygging av folk og idealtid. Med bonuspoeng for godt samarbeid og teamwork! I lunsjen ble det servert lapper! Det har også blitt tid til vannkrig med både unger og ledere. Grilling av pølser og burgere til middag. Etter middag ble det en ny vri i år: med myr-disco! Musikk, godteri, myrbading, tautrekking, stikkball og «spakveld» før kveldsbad i Åsta. I skrivende stund har 7 barn lagt seg ut, og skal sove ute i natt. De resterende deltagerne ønsker «å døgne to timer». 😂👍🏼 Fin dag i dag også!

Fredag

Etter frokost var det tid for å rydde og vaske seg ut av hyttene. Adrian ble kåret til denne ukas Turbovenn! Takk for ei fantastisk uke på Åkersætra!

Foto: Sigrid Melbye Sørum