Stemningsrapport fra Turboleir uke 26

Foto: Karina Kvanneberg Skogli

02.07.: Oppdatert med bilder fra fredag. Turboleir på Åkersætra i uke 26 startet opp mandag 28. juni. Her er noen bilder og litt tekst fra de ulike dagene.

Mandag

Første dag er ved sin ende på Turboleir. Ungene ankom i 10-tiden hvor vi startet uken med leker med hele gjengen, etterfulgt av hytteinnlosjering. Deretter fulgte bli-kjent-leker før lunsj. Etter lunsj fikk alle hyttene lage sine egne hytteflagg som ble hengt opp foran hver hytte. Vi er blitt kjent i nærområdet før en god kyllinggryte til middag ble fortært. Ettermiddagsturen gikk til Åkersætratjernet med bading, fisking og kubb før kveldsmat i sola med kakao. Vi har Kompani Lauritzen som tema denne uken og det er blitt utnevnt korporaler på hver hytte som skal stille rommene ryddig i morgen tidlig. De er veldig spent på inspeksjonen i morgen tidlig. I morgen skal vi ut på tur! 

Tirsdag

Vi startet dagen med matpakkesmøring før dagens tur. Dagens utflukt gikk rundt Åkersætratjernet med innlagte spørsmål underveis, sjokolade og leker. På turen gikk vi to hytter hver vei og møttes på halvveien for felles lunsj. Tilbake på Åkersætra hadde vi bading og lek på myra etterfulgt av bading i elva. Til middag ble det servert laks, ris og grønnsaker stekt i aluminiumsfolie på bålet. Kvelden gikk med til ulike leker og øving til Åkersætra Talenter i morgen kveld. I morgen skal vi padle kano! 😊

Onsdag

I dag har vi vært halve dagen på Åkersætratjernet. Vi har spikket pinner til marshmallowsgrilling og spilt kubb før vi var ute å padlet kano. Det har vært knallvær hele dagen, så mange tok seg en badetur ute på tjernet. Resten av dagen har vi vært på Åkersætra. Tidligere i uken ble det satt opp fiskefeller som i dag ble tatt opp igjen. Det var flere fisk i fellene som ble lagt i et selvlaget akvarium til stor interesse for alle. Dagens middag var taco til stor begeistring hos barna. En av ukas høydepunkter Åkersætra Talenter, ble gjennomført ikveld. Vi ble ledet igjennom talentiaden av tre dyktige programledere som introduserte hver fremførelse. Det lokale "Åkersætra Røde Kors" var tilstede og gikk igjennom rømningsveier og sikkerhet. Det har blitt fremført danser, sanger, sketsj, tegningsfremvisning, uglelyd og marke-show mm. Vi var heldige å ha tre dommere som tok turen til talentiaden denne kvelden som var; Bjarne Brøndbo, Mia Gundersen og Tix. Bjarne stillte med pauseunderholdning med sangen "Rompa mi" og skulle avslutte opptredenen med en salto. Enda godt vi hadde vår lokale røde kors patrulje som kom løpende for å få liv i han igjen med sin noe hjemmemekkede hjertestarter. Kvelden ble avsluttet med dans og kveldsmat.

Torsdag

I dag har vi hatt Kompani Lauritzen med hinderløype og ulike stasjoner. Hinderløypen startet med at laget skulle lage en båre ved hjelp av raier, tau og liggeunderlag. På båra var det en vanndunk som måtte fylles 1/3 med vann og fraktes rundt hele hinderløypen. Vi hadde slakk line, treffsikkerhet med erteposer, taukratt mm. På konkurransene på sætra hadde vi smakstester, melkespannholding, bålfyring og slegge. Under dagens lunsj ble det servert lapper. Grilling av pølser og burgere stod på menyen til middag før myrdisco og myrkrig. Videre ble det kveldsbading og utdeling av godteposer. Ikveld er det overnatting ute for det som ønsker det og "døgning". I skrivende stund torsdag kveld har 10 stk lagt seg til under åpen himmel. I morgen står utvask og rydding på planen før hjemreise.

Fredag

Da er siste dagen ved Turboleir ved veis ende. Dagen har bestått av utpakking av eget utstyr fra hyttene før en god runde med vaskebøtta stod på timeplanen. Den beryktede utedassen ble også vasket av en hytte. Under lunsjen ble det kåring av årets turbovenn og beste hytte. Mange var veldig klare til å komme hjem til mor og far, mens noen lurte på om de kunne bli igjen og ha Turboleir en uke til. Det ble bading, lek, avslapning og nedskriving av telefonnummer før hjemreise med bussen i dag. Rett før bussen kom ble det også en salto på en av lederne, da dette var blitt etterspurt siden onsdag. Håper alle har kost seg masse på leir!