Husk å bestille årboka

I DNTs årbok 2021 kan du blant annet lese om skibindingsrevolusjonen.
I DNTs årbok 2021 kan du blant annet lese om skibindingsrevolusjonen. Foto: Thomas Kleiven

Årgang 153 i rekken av DNT årbøker er i støpeskjeen. I år er temaet Turutstyr gjennom tidene. Boka   inneholder underholdende artikler om turklær og utviklingen av utstyr som ski, sekker, telt. For å sikre deg årets utgave av årboka i posten, må den bestilles innen 22. juli 2021.

– Vi trenger alle medlemmenes hjelp for å finne ut hvor mange årbøker vi skal trykke i år, sier redaktør Magnus Nyløkken i DNT.

– Hvordan bestiller jeg årbok?

–Det gjør du ved å gå inn på DNT.no/minside og aktivt bestille årboka innen 22. juli 2021. Da vil du få den i postkassa i løpet av november/desember. Årboka er en medlemsfordel, og du får den gratis tilsendt i pocketformat – men fra nå er det altså bare på bestilling. Om du vil ha boka innbundet, må du ta kontakt med medlemservice og bestille direkte derfra.

DNT s årbok er en av Norges største bokutgivelser. Helt siden 1868 har DNTs årbok blitt sendt ut til foreningens medlemmer, en ubrutt rekke bøker i 153 år. Og slik skal det fortsatt være i framtiden.

Arven etter Amundsen

De siste månedene har utstyrsnerder, journalister og fotografer jobbet med å finne morsomme, overraskende og interessante tema om turutstyr. Blant artiklene som kommer i årboka er historien om utviklingen av skistøvlene, fra enkle skinnsko til de komplekse og varme støvlene vi kan dra på tur med i dag. 

En annen historie som avdekkes i årboka er utviklineg av tunnelteltet, som er en av Norges store oppfinnelser. 

Kulturinstitusjon

– Mange medlemmer blir glade over å få boka i postkassen og samler den i bokhylla. Årboka er en kulturinstitusjon DNT vil holde i hevd. Men så er det slik at stadig flere ønsker å bare lese den digitalt. Som et ledd i å redusere unødvendige kostnader og minske produksjon, vil det nå fremover være nødvendig for medlemmene våre å bestille boka i papirformat, sier redaktør Magnus Nyløkken.

– Hva skjer om jeg ikke rekker å bestille boka?

– Da kan du fortsatt lese boka digitalt på DNT.no/minside, men du vil ikke lenger få den tilsendt som papirutgave. Alle medlemmene får varsel om når årboka publiseres og er tilgjengelig digital. Går du inn på DNT.no/publikasjoner vil du oppdage at det ligger årbøker for mange år tilbake, og der er det masse bra lesestoff.


Ski har gått fra å være brede treplanker og arbeidsredskap, til å bli folkesport for allmuen.
Ski har gått fra å være brede treplanker og arbeidsredskap, til å bli folkesport for allmuen. Foto: Anders Beer Wilse / Norsk Folkemuseum