Stemningsrapport fra SommerBaseCamp på Skolla

Foto: Karina Kvanneberg Skogli

16.08.: Oppdatert med nye bilder og tekst fra fredagen. SommerBaseCamp på Skolla startet mandag 9. august. Fire ledere og 20 deltagere i alderen 12-16 år er samlet i fem dager i Åstdalen. Her er noen bilder og litt tekst fra de ulike dagene.

Mandag:

Første dagen er gjennomført her på Skolla. Bussen ankom i 10 tiden med romforskning og oppreing av senger. Det var tidligere meldt regn, men vi har vært veldig heldig med været i dag. En god og varm sommerdag her på Skolla! Vi har hatt bli kjent leker, bada, kort innføring i kart og kompass og fisket. Leder Lene stod for wokmiddag med kylling i dag som var knallgodt. Syver var heldig og stakk av med to ørret på dagens tur til tjernet! Fisken skal inntas til frokost tirsdag morgen. Nå er det blitt stille her på Skolla og vi tar natta. En dag med mye aktivitet står på planen i morgen.

Tirsdag:

Andre dagen er ved veis ende her på Skolla. Idag har vi hatt Skolla Games med tre ulike poster. Vi hadde en rullering før vi spiste mye god frukt i sola. Deretter ble det to rulleringer før noen knallgode pannekaker ble spist inne i gapahuken! Vi har hatt kanopadling og transport av kano langs vei, hinderløype med ulike poster med bårelaging og stjerneorientering. Det har i dag vært mye kortspill ute og lek i løpet av dagen. Dagens middag var fiskeburgere, som ble en slager hos alle, før vi har hatt en gjennomgang av pakking av sekk før vi skal ut på overnattingstur i morgen.

Onsdag:

Den store turdagen er ved veis ende. Dagen startet med en god frokost med smøring av nistepakke før pakking av sekk og fellesutstyr. Turens første stopp ble ved Geitbu for en drikkepause og kjeksstopp. Vi gikk så til Bunkerudtjernet hvor det ble litt fisking, lunsj og lek. Dagens mål var Godlidalshytta hvor vi ankom i knall sol og finvær. Vi tok en liten pause i sola og deretter satte opp telt og fikk på plass utstyr. Da værmeldingen endret seg mens vi var der, til mye tordenbyger og regn, måtte vi endre planene, rive camp og gå ned i terrenget. Deltakerne rev camp i rekordfart, og vi ledere ble virkelig imponert av gjengen! Dette var før vi hadde fått i oss middag, så mange begynte å bli sultne. Den nye campen ble etablert ved elva Skvaldra hvor det ble noen saftige pølser og potetmos på primusen. Vi har hatt kubb, kortspill i telt og friaktivitet i området. Under kveldssamlingen var alle deltakerne veldig glad for at vi var på tur i dag, på tross av endring av teltplass og varierende vær. I skrivende stund løper deltakerne rundt på plassen her for å bli skikkelig gode og varme i kroppen før de hopper i posen. I morgen returnerer vi tilbake til Skolla.

Torsdag:

I dag våknet vi til sol og klarvær på morgenkvisten. Kakao, havregryn og matpakker ble spist til frokosten i finværet. En kjele hadde havnet i elva under gårsdagens oppvask, men Gustav tok redningsoppdraget etter frokosten til stor applaus fra oss andre. Første etappe mot Skolla gikk i terrenget og på kompasskurs. Pia fikk oppgaven med å lede gjengen med kart og kompass i front, og navigasjonen stod til 10 i stil! Når vi ankom Skolla hadde vi en god lunsj med lapper, som ifølge flere var de beste lappene i verden. Dette var nok godt etter overnattingsturen som ble på rundt 13,5 km. I dag på Skolla har vi tørket telt og fått orden på fellesutstyr og tørket sko og klær. Til middag har vi i dag hatt bønne- og linsetaco i lavvoen. I kveldinga har vi hatt talentiade med ulike innslag med popkorn og snacks til!

Fredag:


I dag tok vi oss en litt senere frokost på siste dagen på leir. Det ble frokost med kakao før vi satte i gang med å pakke oss ut fra hyttene. Vi var heldig med været i dag, så det ble ballspill og kortspill mellom slagene med utvask av hytter og doer. Lunsjen ble inntatt ute og mange var klare for å komme seg hjem etter leir og ikke minst til skolestart på mandag. Alt i alt har vi hatt ei fin uke og vært veldig heldig med været!

Foto: Karina Kvanneberg Skogli