70 røykvarslere til HHTs hytter

Lovise Borud Engh hjelper med å montere røykvarsler på Farmenkoia.
Lovise Borud Engh hjelper med å montere røykvarsler på Farmenkoia. Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Vi i HHT lærte tidligere i år at alle røykvarslere må skiftes hvert 10. år - det holder ikke å bare skifte batteriene hvert år. Vi spurte DNTs samarbeidspartner Gjensidige om bistand og fikk det.

Vi i Hamar og Hedemarken Turistforening har over 20 hytter og disse har tilsammen mange oppholds- og soverom. Vi har behov for mange røykvarslere når vi må bytte alle! Vi spurte Lovise Borud Engh, som er salgsleder for privatmarked Innlandet, om Gjensidige kunne gi oss røykvarslere og hun svarte JA og kom med 70 røykvarslere. Nå driver våre frivillige hyttesjefer rundt på alle våre anlegg og skifter røykvarslere for uansett hvor mange år de har stått der må vi skifte alle slik at vi kommer i samme system. 

Torsdag 07.10 var Lovise med vår daglige leder Margrete Ruud Skjeseth til dagsturhytta Farmenkoia langs Ilsengstiene og monterte røykvarsler der. Vi tenker at det er viktig at alle "vanlige" hytte-eiere også oppfatter dette med at røykvarslerne skiftes hvert 10. år. Nå utover høsten er det jo høysesong for brannberedskap når vi tenner mye lys og fyrer med ved i høstmørket og når dagene blir kaldere.

1. desember er det røykvarslerbatteridagen. Lovise sier: "I midten av november mottar vi batterier til alle våre kontorer, så da kan alle komme innom på Hamar og få det av oss, så kan de bytte ut på sine røykvarslere". Røykvarslerbatterier varer kun 1 år og det står stemplet årstall på dem slik at man skal kunne følge med på at de ikke er for gamle.

Vi takker Gjensidige for praktisk og godt samarbeid rundt brannberedskap på våre hytter! 

Lovise Borud Engh (Gjensidige) og Margrete Ruud Skjeseth (HHT) er glade for samarbeidet.
Lovise Borud Engh (Gjensidige) og Margrete Ruud Skjeseth (HHT) er glade for samarbeidet. Foto: Lovise Borud Engh
Farmenkoia ved Ilsengstiene
Farmenkoia ved Ilsengstiene Foto: Lovise Borud Engh