Overnattingshyttene til HHT fra 1. november

God hyttestemning på kjøkkenet på Savalsætra.
God hyttestemning på kjøkkenet på Savalsætra. Foto: Margrete Ruud Skjeseth

Fra 1. november 2021 kan man ikke lenger bestille hele hytta. Styret i HHT har besluttet at halvparten av sengekapasiteten fortsatt kan bestilles på forhånd, mens resterende senger er tilgjengelige for vandrere som kommer uten å ha bestilt. Dagsbesøk er også tillatt på HHTs hytter.

Dette betyr at f.eks. på Øyungshytta kan nå 3 av 6 sengeplasser forhåndsbestilles, mens de tre andre sengeplassene står åpne for alle.

HHT sine hytter er en del av et landsdekkende rutenett under Den Norske Turistforening (DNT). Dette betyr at dersom hytta er definert som åpen med DNT -nøkkel, så er hytta åpen for alle som kommer. Selve DNT-prinsippet er slik at en hytte aldri blir full, man at man skal alltid i felleskap finne en løsning så alle kommer inn, og mange av hyttene har noen ekstra madrasser som kan legges på gulvet. 

Dette er et viktig DNT-prinsipp og en ekstra trygghet for dem som ferdes på tur. Det betyr også at man må ha en raus og åpen innstilling til denne formen for hyttetur.

Bestilling på forhånd

Priser:

Betaling:

Ikke-medlemmer har adgang bare i følge med medlemmer og må betale høyere pris enn medlemmer. Betalingen er differensiert ved at DNT- og lokalforeningenes medlemmer oppnår betydelig rabatt.

Forhåndsbestilling

Man betaler med bankkort ved forhåndsbestilling via UT.no

På overnattingshyttene

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen din før du skal til ei HHT-hytte, og bruk smarttelefonen til å betale overnatting og uttak av mat på selvbetjente hytter. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning. Du legger da inn dine kjøp offline på hytta og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Les mer om hyttebetalingsappen her.

Du kan betale med Vipps 115376 som er HHTs nummer. Legg inn kommentar om hvilken hytte du betaler for + protokollnummer.

Dersom man har vært på flere hytter, kan man betale dette samlet, men skriv hvilke hytter det gjelder i meldingsfeltet.

Et siste alternativ for betaling er å benytte kontonummer:

Kontonummer: 1822.03.76326

For betaling via utenlandsk bank:
IBAN NO82 1822 0376 326
SWIFT SHEDNO 22
Bankens navn: SpareBank 1 Østlandet
Adr.: Torggata 12/14, 2317 Hamar