Løypestatus på Hedmarken og Hedmarksvidda pr. 21.01.22

Nok ei helg med fine skiforhold venter på Hedmarksvidda! Serveringshyttene er åpne og værmeldingen er lovende med lite vind og fin temperatur. Vi minner på at man må bruke munnbind på serveringshyttene når man ikke klarer å holde 1 m avstand (i køen og i lokalet før man setter seg). Alle hyttene har munnbind til salgs men ta gjerne med ditt eget. 

Fra Gåsbu: Alle løyper blir kjørt fredag eller lørdag morgen, så det blir ikke isete spor. Se: skisporet.no for. Vi i HHT har nå hengt ut aktivitetsposter i Turboløypa fra Monaplassen til Lageråkvisla. Vi har også montert 5 gradestokker på sentrale steder i løypenettet - følg med på løypekryss og hyttevegger langs turen. Finner du dem?

Lysløypa fra Gåsbu er på hver kveld. 

Fra Budor:
Alle løyper blir kjørt fredag og det er fortsatt brukbare forhold. Det kom litt nysnø tidlig i uka, men vinden har tatt den med seg igjen. Det er kjørt i begge løypene til Savalsætra og vi kan friste med at det nå er satt en bålpanne ved gapahuken på Klekkefjellet og almenningen kjører dit ved til fri bruk i vintersesongen. Husk at bålpanna ikke må settes i skisporet.  

Fra Vollkoia: 
Løypekjører Christian Nordlien melder at de mest trolig kun får kjørt løyper på veiene fredag kveld. Alt bortsett fra koblingen til Brumund via Kjeltåsen ble kjørt forrige helg (se skisporet.no) og der løypa går på vei er det bra, men i terrenget er det for lite snø for mer løypekjøring nå. Merk at den delen av Haugseterløypa som går i terrenget har helt minimalt med snø. Følg deres oppdateringer på facebooksiden Vollkoia turløyper

Les også: Nytt løypekart Hedmarksvidda

Åstdalen turløyper kjører skiløyper fredag formiddag.

Målia fredag 14.01
Målia fredag 14.01 Foto: Ole Petter Storbråten

Hamar skiklubb melder at nærløypene ikke kjøres igjen før det kommer mer snø. 

Pruterud øst i Romedal almenning er synlig på skisporet.no, og de (Åsbygda IL) pleier også å oppdatere facebooksiden Pruterud

Det ble kjørt mange nærløyper forrige helg som ikke er synlig på skisporet.no, men som blir oppdatert i forskjellige facebooksider/grupper. Våre tips er:
Skiløype på Stange og i Ottestad
Øss løypegutta i Romedal
Ilseng IL (synlig på skisporet.no)
Espa IL (de har hatt flotte løyper på veger i Stange almenning på nyåret)

I Ringsaker og Løten er det mange nærløyper som er synlige på skisporet.no. 

Løten kommune melder at Løtenløyper har kjørt opp nye, flotte løyper på Rokosjøen torsdag 20. januar. 

God helg!