Her er det skøyteis!

Foto: Knut Einar Nordhagen

Selv om det er litt lite snø, så er det fortsatt mange vinteraktiviteter som det er gode forhold for. Rundt omkring på Hedmarken er det mange isflater hvor man kan teste skøyteferdighetene i jula.

Her finner du oversikt over hvilke isbaner i Hamar som blir islagt i vinter, noen før jul og noen etter: SKØYTEBANER I HAMAR

Ringsaker kommune melder om at det er skøyteis i Mjøsparken i Brumunddal, Sveum idrettspark Brumunddal, Tingnes v/Nes vel (blir is den nærmeste tiden), Vollkoia, Storlisdammen i Veldre og Garveriparken i Moelv.

Det skal også være is på flere av skolene i Ringsaker men har ikke den totale oversikten, samt at det er noen velforeninger som legger is på enkelte plasser. Men skoler som bla. Mørkved, Fagerlund, Stavsberg, Brøttum og Kylstad pleier legge is.

Fossen skole i Moelv har flott skøytebane, akebakke og lavvo med muligheter for bål.

Stange: Det er is på flere av skolene, deriblant Hoberg skole.

Stange Sportsklubb Hockey melder om at det er is på Stange grusbane.

Skøytebana i Åsbygda er åpen og klar.

På Tangen er det muligheter ved ballbingen og på dammen. Følg med her.

Hockeyrinken på idrettsplassen på Ilseng er veldig fin og klar, melder Ilseng Prisoners.

Ottestad: Gullskogen skøytebane, innkjøring fra Nordvivegen. Den er åpen for alle, og drives på dugnad av Kirkekretsen vel.


I Løten er skøytebana ved Jønsrud skole juleklar! Skøytebanen på Lund oppvekstsenter er nå klar til bruk for både liten og stor, melder Brenneriroa og Omegn Vel. Andre steder det er muligheter er Ådalsbruk, Østvang skole og idrettsplassen på Løten.

Løten kommune skriver: Uteaktiviteter er tingen for tida! Vi har nå tilrettelagt ei lita skøytebane på Rokosjøen ved Haverbekkvika. I tillegg er det måkt to runder. (Her er isen målt hver 50. meter). Isen ble denne uka målt til 20 cm, men vi minner om at all ferdsel på is skjer på eget ansvar.

På Rokosjøen er det fine muligheter for en aktiv vinterdag utendørs.

Hele løypenettet er på ca. åtte kilometer med skuterkjørte klassiskspor. Sjøen er flat og fin, og egner seg godt til staketrening eller gåing uten bakglatte ski. Dette passer seg også godt for barn! Løypene starter fra Haverbekkvika og det er flere små runder å velge mellom, samt en lengre runde ut mot Moelven Løten.

Rokosjøen.
Rokosjøen. Foto: Løten kommune