Informasjon om digital registrering av turposter i UT-appen

Lørdag 30. april startet turpostsesongen på Hedmarken, og her finner du informasjon om hvordan du registrerer besøket ditt i UT-appen.

UT.no er en svært populær nettside for turplanlegging, og det finnes en tilhørende app til mobil med de fleste funksjonene nettsiden har. UT.no og tilhørende app har fått et stort løft den siste tida. Den tidligere appen DNT SjekkUT har blitt integrert i UT-appen, slik at du nå kan sjekke inn og samle på steder du har besøkt over hele Norge. Vi har det siste året jobbet aktivt med å utvide innholdet i våre områder, og da spesielt den nye funksjonen "Turmål"

"Turmål" skiller seg fra "Turforslag" ved at det er kun destinasjonen som er beskrevet, ikke selve turen dit. Når det gjelder turpostene, så har vi linket til turforslagene som ligger på nettsiden UT.no i de ulike turmålene i appen, slik at man enkelt finner den informasjonen man trenger. Når du er framme ved turposten, åpner du UT-appen igjen for registrering av besøk.

En annen ny funksjon i UT er "Lister". Dette er samlinger med anbefalte turmål, steder og hytter, for eksempel turpostene på Hedmarken.

Ved å "følge" eller melde deg på ei liste kan du enkelt ha oversikt over hvor mange steder i lista du har besøkt. 

Etter hvert som postene blir tilgjengelige i terrenget vil de også bli lagt til i de ulike listene.

Slik gjør du det i UT-appen 

Det eneste du må gjøre er å opprette en UT-brukerkonto og laste ned siste versjon av UT-appen, hvis du ikke allerede har gjort det. 

Hvordan får jeg tak i UT-appen? 

UT-appen er tilgjengelig for iPhone og Android-telefoner og kan lastes ned i respektive app-butikker. Appen er gratis. 

Slik bruker du UT-appen

 1. Før turen kan du sjekke UT.no eller UT-appen for å se om det er noen turer og turmål eller lister som frister. Bruk UT som et planleggingsverktøy som gir deg informasjon over turmulighetene. Vil du melde deg på en liste? Logg inn med din UT-bruker. Trykk på Kart, og skriv i søkefeltet navnet på lista, f.eks. 10 topper i Ringsaker 2022 og trykk Meld deg på/Følg listen

  De fire listene som omhandler turposter på Hedmarken heter:

  10 turer i Stange 2022

  10 turposter i Løten 2022

  10 turposter i Hamar 2022

  10 topper i Ringsaker 2022

 1. Ta med deg telefonen din på tur og bruk gjerne UT-appen underveis for å sjekke kartet eller finne informasjon om turen du er på. 

 1. Når du har kommet frem til turmålet ditt kan du åpne UT-appen og trykke på turposten  du er på. 

 1. På alle steder og hytter i appen vil det være en knapp som heter "SjekkUT". Trykk på denne for å registrere besøket ditt. OBS, du må være nærmere enn 75 meter for å kunne registrere et besøk. 

 1. Etter at besøket er registrert kan du skrive i gjesteboka og dele turopplevelsen din med andre brukere av UT. 

 1. Til slutt kan du skryte litt av deg selv, nyte resten av turen og drømme om neste turmål :)

Hva gjør du når det er dårlig mobildekning?

Det er ikke alltid like god mobildekning på turposten. Men fortvil ikke - det er allikevel mulig å få kvittert!
Her er en hjelpesak om akkurat dette: Registrere SjekkUT-besøk uten mobildekning

Se bildene under så du ser hvordan dette ser ut på mobilen når man bruker iPhone. Og et tips er at hvis det er slik "halvdårlig" dekning kan du sette mobilen i flymodus slik at "gps'n får jobbe i fred". Vi vet at på post 4 Mælumsmarka i Ringsaker er det dårlig mobildekning og vi har også hørt at noen har slitt med å få registrert online på Post 1 Lageråarunden i Hamar. Det er sikkert flere poster der dette tipset og trikset er nyttig og nødvendig. 

Registrer ditt besøk og skriv i den digitale gjesteboka ved å bruke UT-appen i f.eks. Ljøstadmarka, som er en av 10 turer i Stange i 2022.
Registrer ditt besøk og skriv i den digitale gjesteboka ved å bruke UT-appen i f.eks. Ljøstadmarka, som er en av 10 turer i Stange i 2022. Foto: Jan Schrøder.