Sesongavslutning  på  Karmel 27.04.2022.

Foto: Eva Jønsrud


Kanskje var det værgudene som ville spille oss et puss i dag, da det varme vårværet vi har hatt, plutselig ble forvandlet til vinter med lett dryss av snø?

Tekst: Eva Jønsrud

Dette var jo skisesongens siste samling!  Uvant kaldt var det også!  Men denne gjengen har vært ute en vinterdag før!  Ekstra koselig var det at hele komiteen ønsket oss hjertelig velkommen med håndhilsing der vi trådte inn døra på Karmel.  Kanskje  ville komiteen markere at vi nå var ved et skille i pandemien nettopp ved å kunne «nævahilse» på hverandre. Noen var så glade over å treffe hverandre igjen, at det ble en klem også!

Laila greide til slutt å få «ørens lyd» og ønsket oss velkommen og fortalte hvordan programmet for samlingen var tenkt.

Aller først måtte vi synge en Hans-sang.  Det passet godt med «Onsdagsavslutning». Forsangeren var itte helt «stemt» ennå, men etter litt prøving, fant vi rett tonehøyde som passet de fleste. Og da ljomet det fint over hele salen!

Nordhagen orienterte om «Opptur» for alle 8.-klassinger 4. mai, og ønsket hjelp av Onsdagsgruppa til gjennomføringen av arrangementet, slik vi har pleid å være med på.

Dessverre ble det få som kunne delta i Ringsaker.  Så hvis noen kommer på at de vil være med likevel, så meld fra så fort som mulig – helst innen i morgen - torsdag.  Frammøte er på Fossen skole neste onsdag ca. kl. 8.00.

Komiteen kunne by på deilige smørbrød, lekkert anrettet med røkelaks og eggerøre og kjøttpålegg.  Kaffen og ev. te for de som ønsket det, smakte godt attåt.  Og vi fikk også tid til å rusle rundt og hilse på de som satt ved andre bord, før kringle avsluttet «spisepausa».

Anna fortalte om kommende sommerturer, og Hans Martin om høstturen til Spåtind 22. – 25. august. Det var satt ei sluttstrek på 50 deltagere, men det var alt flere på venteliste.  Det er nok plass til flere på Spåtind, men begrensningen er at alle skal kunne være trygt med på en av de 3 turalternativene hver dag. Blir gruppene for store, vil det bli vanskelig å håndtere.

Og til slutt kunne Sidsel friske opp igjen minner fra alle turene vi hadde hatt i fjor høst og i vinter.  Alltid så koselig å se, sjøl om musikken kom med først på slutten av kavalkaden. Takk Sidsel, for en fin jobb du gjør!

Så lar vi Hans avslutte denne skisesongen, og hva som ligger foran oss nå, med det siste verset i sangen vi sang:                                 

«På ski har den siste turen vi gått, men naturen, den vil leve. For noen har fine ideer fått:                                                                             Nå skal vi gå skoa skjeve!  Så synger til slutt vi alle i takt:                                                                                                                                       EN TAKK til dekk som alt til rette har lagt, til han som har fyrt, til dekk som har bakt                                                                                     og dekk som har styrt det hele.»

Og tusen takk til dekk alle som møtte i dag og gjorde stønna så fin for oss alle!

Vel møtt att onsdag 11. mai til tur i Frøbergsberget!  Frammøte ved Gubbestua kl. 10.30.


(Og skal vi i Br.dalsområdet møtes på Sveum kl. 10.00 for felleskjøring derfra?  Miljøvennlig og sosialt – og  alltid noen  sjåfører som er trygge på å finne møteplassen vi skal til!)

Foto: Eva Jønsrud
Foto: Eva Jønsrud

Skrevet av Harald Normann 28. april 2022