Stemningsrapport fra Turboleir uke 25

Foto: Lene Bækkevold

24.06.: Oppdatert med bilder og tekst fra fredagen.

Her er noen bilder og litt tekst fra de ulike dagene på Turboleir på Åkersætra 20.-24. juni.

Mandag:

Første dag gjennomført! Med sola høyt over oss hele dagen! Spente deltagere ankom Åkersætra kl 10.00 i dag. Først introduksjon og informasjon, deretter ble det hytteinndeling. Det er alltid spennende med hvem man kommer på hytte med - tror alle ble fornøyd! Deretter hadde vi ulike «Bli-kjent»-leker og lunsj. Etter lunsj ble det bading (også i myr), fisking og lek. Frilek ble det også mye av før det ble servert Fiskekakeburger til middag. Bading og lek også etter middag, før kveldsmat og takk for i dag. Fin start på leiren

Tirsdag:

I dag delte vi gruppa i fire «lag» hvor hvert lag fikk padle kano, gå Åkerssætrarunden hvor det også henger spørsmål, førstehjelp og lek. I morgen blir det rullering, så alle får vært med på alt! Etter dagens middag, kyllingtaco, ble det bading og fisking, før kveldsmat med masse frilek etterpå. Fin dag og mye energi på unga, det er moro!

Onsdag:

I dag ble det rullering på aktivitetene slik at alle har fått prøvd alt. Unga virker å ha det gøy med både kano, natursti og førstehjelp! På kano ble det også en snill velt, slik at de andre fikk se hvordan en kameratredning foregår! Etter dagens aktiviteter fikk vi servert mexicansk gryte med nachos, dette slo virkelig ann! Etter middag ble det myrbading på alle mann, etterfulgt av en rens i Åstaelva. Kvelden videre ble i stor grad tilbragt rundt bålet, med både popcorn, toast og kos. Enda en super dag på leir, og i morgen venter både Mesternes mester og Åkersætratalenter!

Torsdag:

I dag har vi hatt ett av ukas mange høydepunkt, nemlig Mesternes Mester. I STRÅLENDE solskinn og høy solkremfaktor! Det har blant annet blitt konkurrert i melkespannholding, 90 graderen, planken, idealtid, Kims lek, tårnbygging av folk og edderkoppspinn. Ivrige unger og godt samarbeid! Bading måtte også til innimellom slaga. Til middag ble det grilling av pølser og burgere. Etter middag var det endelig duket for Åkersætra talenter, som bød på å løse kubiks kube på 1 minutt og 13 sekunder (!), mye sang og litt trylling. Det ble også endel godteri og masse kos ellers! Rundt halvparten av barna la seg ut for natten, mon tro om de også ligger der i morgen tidlig, eller om de har rømt i fra myggen og lagt seg inne.  Kjempefin dag i dag også!

Fredag:

I dag var siste dagen på ei superfin uke! Noen av uteliggerne måtte krype inn i varmen utover natta, men 10-12 stk ble igjen natta over!Mange førstegang ute under åpen himmel, imponerende! Etter frokost var det tid for å rydde og vaske seg ut av hyttene. Hele leiren ble avsluttet med bading og «chilling» i knall sol 🙂

Noen kåringer må det jo også bli: Hans ble kåret til denne ukas supervenn, mens Emils ble ukas hjelper!

Takk for ei fantastisk fin uke på Åkersætra!