Onsdagstur i Brenneriroa 03.08.2022.

Foto: Eva Jønsrud

Det var en forventningsfull og glad onsdagsgjeng som møttes ved Lund skole i dag – etter en lang «ferie».

Tekst: Eva Jønsrud

Likeså var vi spente på været, som var varslet å bli temmelig vått, men som viste seg fra sin beste side: sola strålte varmt fra en blå himmel og gjorde all spådom til  skamme.

Dagens turleder, Hans Martin Nissen, behøvde itte drøye lenge før flokken hadde fordelt seg på alternativt lang løype på 8 km, der 28 stilte seg opp, og vart utvidet til 30 lenger ute i løypa. Mens en kortere variant på ca 3 km, samlet 5 deltakere.  Løypa gikk først på gruset sti, over Furaelva på ei solid trebru, langs begynnende gulne kornåkrer og  til skogsstier i noe kupert skogsterreng, slik som det er beskrevet i Turboka.

Tempoet var nok kjappere enn vi var vant til i sommer.  Men vi hang oss på som best vi kunne og håpet den gamle formen ville komme etter hvert. Så kom vi til et snauhogget felt med MYYE blåbær og bringebær!!  Dette  frister alltid og kan nok sette en turleders tålmodighet på prøve!  Fristelsen vart for stor! Så sjøl om vi hadde fått tildelt ½ t spisepause, var det fortsatt mange som sto med rompa i været og plukket, spiste - og tok bilder da friminuttet var over! Nettopp dette ga denne turen et spesielt og minnerikt innhold!! Og godt smakte det også!

Lenger ute i løypa, havnet uheldigvis 3 av oss  mellom de raskeste som førte an i front og de siste etternølerne bakerst, og overså et stiskilt. Først for seint oppdaget vi at veien vi kom til, var et godt stykke forbi stien vi skulle tatt av.  Vi ble ganske lei oss for at vi hadde oversett skiltet, da de som gikk først, var ute av syne for oss. Det vart for langt å gå tilbake da dette vart oppdaget. Vi takker derfor varmt Knut som nådde oss til unnsetning, og loset oss trygt tilbake til Lund skole langs «den brede vei».

Som en konklusjon etter en flott tur i fint terreng og mye bær, må det være å kunne regulere farten litt ned, så vi lettere kan holde sammen – også for å høre når noe blir fortalt underveis der vi går forbi.  Slik rekker de bakerste å nå igjen fortroppen også – gang på gang.


Så møtes vi til ny tur kommende onsdag – denni gongen tur nr. 8 i HHT-Turboka: «Tur Bergsjøen – Grasberget.  Frammøte ved parkeringa ved Bergsjøen kl.10.30»

Da er det ytret ønske om at vi fra Brumunddalsområdet, kan møtes til felles kjøring på Sveum  seinest kl.10.00.  Dette støtter også opp om hensyn til klima og økonomi, men aller mest: da kommer vi trygt og tidsnok fram da det alltid er noen som er kjent på veien!

Så en hjertelig takk til dagens turledere. Vi oppdaget nå hvor viktig det er å ha noen som kjenner stien!                                                VEL  MØTT!

På min kalender står det i dag: «Innvilg deg selv tid til å ligge nede, men ikke bli liggende!»

Foto: Eva Jønsrud
Foto: Eva Jønsrud
Foto: Eva Jønsrud

Skrevet av Harald Normann 6. august 2022