Tur til Vollkoia/Blåmyrkoia 20.01.2016

Foto: Sidsel Gotaas

Fremdeles var det kaldt ute. Frostrøyken lå over Mjøsa. Men litt høyere var det flott solskinn og rim  pyntet alle trær og busker. Det kan bli en flott skitur i dag hvis vi bare glemmer kulden!

Tekst: Sidsel Gotaas.

Kanskje det ikke er så kaldt lenger oppe for den kalde luften er jo tyngre enn den varme. Vi tar sjansen! Det viste seg at dette ble en av de fineste onsdagsturene i 2016. Vel viste biltermometeret mitt –17 grader. I andre biler viste det –13. På Blåmyrkoia var det –7 grader! Sporene var de samme som sist onsdag. Noe blåbær og tyttebærris så vi, men stort sett var sporet hvitt. Flere dyrespor var også kommet til, så vi er ikke alene ute i naturen, men elgen kom ikke da jeg ropte på den!

Det var nesten vanskelig å gå inn på Blåmyrkoia som var god og varm. Takk for det Dag Erik og Harald som ønsket oss velkommen! Vi sang takkesangen som får alt til å bli hyggelig på Koia og flere opplevelser fra 1872 som engelskmennene opplevet. Et tips fikk vi denne gangen: Har du ikke stekeovn, men trenger nystekt brød, gjør du følgende: "Vi setter blikk-karet med deigen ned i et hull i jorden, som på forhånd er blitt varmet opp av et bål. Før karet settes på plass, raker vi glørne ut av hullet og samler dem oppe på karet og rundt karet. Vi fyrer på med ved omkring og over, og etter tyve minutters tid har vi et utmerket brød hvis vi har gjort alt riktig og ikke har vært uheldig med noe.»

Hjemturen gikk i forskjellige løyper. Flere tok husmorrunden eller rundt Bokåsen og videre på veien til vi kom til den nye sykkelstien fra Høyenhall. Da vi traff på en tverrgående løype uten skilting, kunne vi gå oppover til høyre mot krysset Vollkoia, Bjørsetra, Gråbeindalen. Løypa til venstre gikk ned til Stormyra og videre til Vollkoia. Fine turer begge to! Vi kan bare glede oss til flere fine turer i vinter, men vi ønsker oss noe mer snø.

Også i dag så vi nye ansikter blant de 32 som var innom koia fra ca. kl. 12! Seks personer var innom Vollkoia. Flott! Velkommen tilbake og vel møtt til andre som ikke har opplevd onsdagsgruppa!

Foto: Oddmund Lunna

Skrevet av Harald Normann 21. januar 2016